Alina Constantinescu

19 apr. 2020

Și mai departe? Wellness în 30 de zile

Am evadat din interior fără centură de siguranță. Am învățat pașii cu care navighez înăuntru, pe ocean. Am călătorit de mii și mii de ori, imaginar. Am avut Gânduri Mari, Temeri Mari, Rezistențe Mari. Mari Întrebări, Mari Conflicte, Mari Speranțe. Dar nu am avut niciodată o Vacanță Mare, absolut imaginară, pentru care, zi de zi, să fac ceva cât se poate de real. Așa că am plecat într-o vacanță exotică pentru o lună de zile – nu vă mirați! – în sufragerie.

Picnic la miezul nopții, plante exotice (a se citi colțul-cu-trei-tipuri-de-trandafiri-japonezi-dintre-care-unul-a-înflorit-în-dimineața-de-Paște), soare de la prima oră, muzică la orice oră, conversații, program de wellness inclus.

Apropo de wellness, a trecut prima săptămână și iată cum este în weekend.

Ahhh, ziua cu bunătăți! De fapt ziua în care pot alege ceva nou, ceva ce vreau să mânânc de aici încolo. Fără zahăr! Cu multe proteine. Să fie gustare. Zici? Oricum ar fi, să vedem. Migdale și suita? S-a făcut deja. Semințe și suita? S-a făcut. Năut, linte, fasole, mazăre, soia? S-a făcut. Pudră de maca, lucuma, cânepă, camu camu? S-a făcut! A fost ceva nou pe raftul de bio în supermarket? Am încercat. Deh, o să aleg Pina Colada. Vă zic de pe acum că nu am de ales.

Și ziua în care pot să aleg ce vreau să repet din ce am făcut până acum, plus 4 minute de meditație, pentru că așa este a-c-e-s-t p-r-o-g-r-a-m. Și oricum, așa cum este a-c-e-s-t p-r-o-g-r-a-m, e de înțeles de ce a-c-e-a-s-t-ă m-e-d-i-t-a-ț-i-e este de fapt un exercițiu clasic de relaxare, respirație și conștientizare a senzațiilor în corp, nimic altceva.

Altceva va urma, aveți încredere – și când zic asta, îmi zic, în primul rând mie. Sărbători luminoase!

#NYTWellChallenge

 

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One Comment

    Alina Constantinescu

     

    Mai multe rezultate...