Alina Constantinescu

Las Fierbinti barul
26 oct. 2016

Dragoste, bărbaţi, femei, replici fierbinţi

Era o vreme când soarele stătea cocoţat în vârful cerului, eu mă întrebam de ce naibii am lăsat blogul în paragină iar Las Fierbinţi de la televizor mi se părea oribil. Cu dialog prea mucalit, personaje stereotipe, subiecte fără prea mult substrat.

Apoi, hehe! A venit o vreme când pentru un research de replici scurte, faine şi amuzante am studiat trei episoade la întâmplare. Acum, patru sezoane mai târziu (sau şase?!) şi numaiştiudemine câte cutii de bomboane, sunt în temă cu ce fel de femeie caută unii bărbaţi, cum cred ei că-i mai bine să fie, de ce-şi împart femeile dar niciodată băutura, ce e dragostea pentru femei (şi pentru Celentano când e îndrăgostit – dar asta e o altă poveste, pe care o las pentru vremuri mai bune). Extra topping:  o colecţie de replici, pentru că citatele mă fac să cred că sunt mai deşteaptă.

Ea, sânii măr şi fund bombat

De fiecare dată când aud că o caută să fie slabă cu sânii măr, brunetă cu părul lung şi cu fundu’ un pic în spate, bombat ca motocicleta, mă gândesc că pe lume nu există decât mate-info, toate au făcut acelaşi liceu şi toţi, împreună, visează la realizări familiale considerabile. Apoi vine şi varianta asta şi mă liniştesc:

Şi brunetele astea, din când în când, se fac blonde, mă. Şi se fac aşa de bine că uită şi ele c-au fost brunete. Păi uită-te la nevastă-mea, mă: brunetă pana corbului, şi după ce am luat-o mai mult blondă a rămas. Nu ştiu, nene, de ce. Efectul de seră de la stat prea mult în casă, se coace mai repede. Şi atenţie mare: mărul oricât de măr ar fi, după un timp ajunge pară. Aşa că mai bine ia pară din prima, că tot la pară ajungi. Băi, şi fundul ăla bombat ca la motocicletă, iar nu e bine, mă. Păi să nu mai vrea şi alţii să dea o pedală. O laşi pe acolo prin curte, o vede unul, şi ti-o ia să facă o tură cu ea. Şi chiar dacă o ţii numai cu rezervorul gol, omul vine singur cu canistra cu motorină dacă vrea să se plimbe.

El, sânge rece, ca şarpele cu clopoţei

Pe lume sunt bărbaţi şi bărbaţi. În continuare, pe scurt:

– bărbaţii nu intră noaptea în casele tipelor, fără motiv
– şi bărbaţii plâng, mai ales dacă au avut câte un Filică pe acasă care nu mai e
– bărbatul care e în călduri n-aude, nu vede nimic; dar trebuie să aibă sânge rece, ca şarpele cu clopoţei
– bărbatul are inţiativă după ce se asigură ca pe el nu îl caută nicio tipă: mai face un pas de dans, mai bagă priviri, săgeţi- săgeţi superior, mai bate pe cineva
– taţii de fete au o soluţie pentru tipii figuranţi care îi ameninţă cu fericirea: să-i bată pe toţi în avans, ca să nu fie prea târziu când ei apar la uşă şi atunci nu se mai pot pune în calea fericirii copiilor
– sunt şi bărbaţi cărora nu le place fotbalul, dar ăştia au hemoroizi
– sunt şi bărbaţi care nu se grăbesc să te ducă în şanţ că se murdăresc pe pantaloni de la iarbă

Şi, desigur, ar mai fi bărbaţii despre care se spune mereu că sunt însuraţi şi filează pe mai multe fronturi, dar nimeni nu bagă mâna în foc că ar fi văzut vreodată vreunul de acest fel:

Las Fierbinţi Robi & Geanina

Las Fierbinţi Robi & Geanina

Bagă la cap. Deja am trei în vizor. Aia de-acolo. Nu te uita, nu te uita! Aia şi aia. Atâta că nu pot să merg mai departe că sunt om însurat. Le-nfierbânt un pic şi le las să sufere. Măi, mai băgaţi şi voi bluzuri. mă. Bagă bluzuri, băi, băiatule, băi! Pe vremea mea ăla care punea muzica avea numai două benzi: una cu bluzuri şi una aşa, mai de dans.

Aşadar, ca să leg una de cealaltă, dacă n-aţi venit împreună şi nici nu şi-a dat întâlnire cu tine, dacă nu te-a luat de acasă şi nici nu te-a aşteptat în faţa porţii ca după paranghelie să te ducă înapoi să te predea, cum se face când eşti cu cineva, iată tactica bărbaţilor ca să intre pe felie:

Dacă te grăbeşti rămai cu buza umflată. O sufoci si dacă o sufoci nu se mai uită la tine. Invers e drumul. Nu atac. Contraatac. Că dacă-i place de tine se gândeşte unde eşti, nu? Şi te caută, te caută pân’ te vede. Deci unu la mână: ea te caută pe tine, nu tu pe ea. Şi când te vede, tu nu trebuie să fii cu limba scoasă. Nuuu, nuuu! O ignori, dansezi frumos, înţelegi? Ieşi, pac, pac, fumezi o ţigară. Adică, să fii mişto. Să iasă masculul din tine. Adică dacă nu te-ar cunoaşte să zică: Maaamă, ce tip mişto!

Ea, jumătatea slabă. El, centrul Universului

Până ne mai lămurim cu primele două puncte, aş vrea să ne oprim la motivul pentru care bărbatul ştie că e bărbat:

Femeia e jumătatea slabă. Tu trebuie să fii ca un taur. Să te simtă de şef, ai înţeles? Că altfel nu stă cu tine. Iar dacă se uită la tine, n-o băga în seamă. Rezistă, rezistă. Stai cu spatele, stai cu spatele. Dacă vrea să te vadă să vină aici. Nu te laşi uşor, da? Tu eşti cel mai important aici, bagă-ţi chestia asta în cap . Tu eşti plin de calităţi. Bagă, bagă, bagă. Paşi noi, paşi noi. Nu uita: tu eşti centrul Universului, da? Toate planetele se-nvârtesc în jurul tău, da? Forţa de atracţie fizică, clasa a şasea.

Dragostea e cel mai frumos lucru gratis

Şi el cu ea. Şi ea fără el. Tot se cheamă că se iubesc şi se ţin acasă, şi nu şi-ar da drumul. Că dragostea e mare, mută munţii şi câmpiile, aşa am mai citit eu undeva, prin cărţi.

Dragostea e cel mai frumos lucru de pe pământul ăsta şi singurul pentru care merită să trăieşti. Atunci când iubeşti nu mai vezi ce e rău şi urât. Vezi numai ce e bun şi frumos. Când mă uit eu aşa la tine văd un băiat frumos şi bun. Şi nu văd cum eşti tu de fapt în realitate, un ăla înalt şi cu capu’ mic. Şi ştii de ce? Pentru că eu, în felul meu, te iubesc pe tine pentru că dacă nu te-aş iubi aş vedea şi că umbli nebărbierit ca o maimuţă, şi că puţi ca un dihor, şi că stai ca o putoare toată ziua. Acuma ‘nţelegi? Că dragostea e cel mai frumos lucru gratis pe care l-a lăsat Dumnezeu!

Din aceste motive, îmi doresc foarte mult ca citatele să rămână citate, filmele să rămână fierbinţi, şi ei nişte personaje cu care nu împart aceeaşi coadă la Poştă. Pfff, dar ştiu că nu mai sunt şanse să fie aşa.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...