Alina Constantinescu

11 apr. 2020

Ziua de start. Wellness în 30 de zile ca-ntr-o vacanță exotică

De luni, am treizeci de zile pentru treizeci de misiuni (sau minuni) sănătoase – și, sper eu, amuzante, spumante, fascinante. De ce de luni? Pentru că nimeni nu a planificat vreodată începuturi eficiente de vineri. Sau de joi la prânz. Pur și simplu nu se face. Un Început Adevărat are loc de luni, de preferat la Lună Nouă. Pur și simplu așa se face. Și sper să fie vulcanul de lavă și miere. Okay, doar de miere. Zilele vor fi înfloritoare, iar provocările, fără obligații. Începe luna de wellness.

Mă și văd de luni asumându-mi limitele și având curiozitatea unei pisici. Știu ce veți spune: curiozitatea a omorât pisica. Adevarul e că, în acest moment, pisica trăiește bine mersi și mută mobila prin casă.

Ar fi tare bine să iasă o treabă mai savuroasă decât toate orele online de yoga despre care am auzit numai de bine și ceva mai antrenantă decât rețetele de gogoși și banana bread din izolare. Oricum, suntem în 20.20 și sper să fie o rutină din aia care te face alt om: mai bun, mai slab, mai înalt, mai frumos, mai bronzat. Să poți să zici după o lună întreagă că tu n-ai ieșit din carantină, tu tocmai te-ai întors dintr-o vacanță exotică – pe relaxare, cu zâmbet de dentist și cu pielea strălucitoare.

Pe succes, pentru că nu-mi vine să cred că există și o strategie pentru asta. Ceea ce înseamnă, în traducere liberă, patru elemente absolut esențiale. Mișcare: să schimb ceva, orice, în rutina zilnică. Stare: echilibrul dinamic, dar nu zic nu la relaxare și suita. Conectare: semnificativ mai bună, din interior spre exterior. Hrănire: 70% nutritiv, 30% răsfăț.

Bine, bun, start de luni. Linia de sosire, pe 13 mai, sau undeva pe aici, oricum în casă. Între timp, mă duc să dansez. Cântă primăvara la geam.

#NYTWellChallenge

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments

    Alina Constantinescu

     

    Mai multe rezultate...