Alina Constantinescu

4 dec. 2019

Praline zglobii fac din Crăciun o briză blândă

Zapadă ca-n povești? Este parte din magia vacanței de iarnă, dar nu e suficient. O călătorie pe Coasta Amalfi, între munte și mare, unde căsuțele par pictate și fericirea se simte în aer, începe într-o pralină acum.

În magazinul ei din Brașov, Aura inventează și creează mici praline bijuterie. Se inspiră din orice: din călătorii și din muzica clasică, din cofetăria franțuzească și din gusturile tradiționale ale românilor, din perioadele de viață personală și din oamenii potriviți care îi mișcă rotițele. Meseria de ciocolatier, zice Aura, nu este de fapt muncă. Este suflet și pasiune!

Are o poveste în fiecare pralină care iese din mâinile ei. De curând le-a îmbrăcat în cadouri de Crăciun, înainte a strălucit în Orașul Luminilor, când cineva i-a spus degustând: “Mmmm…. le gout est equilibre, la texture est tres fin, promenade dans la bouche”.

Chiar dacă sunt atentă la dorințele consumatorilor nu pot să fac o pralină care mie nu-mi place. Care mi se pare banală. Mă inspir din cofetăria franțuzească pe care o consider „mama” cofetăriilor. Iubesc condimentele, aromele fructate și caramelul. – Aura Tobescu, Ciocolatier Chocolatist

A învățat de la clienții ei că pralinele cu cel mai complicat concept sunt și cele mai iubite. La Paris a mers cu praline cu iaurt, cafea și caramel, cu ganache din ciocolată albă cu violete, cu limoncello, cu cardamom și ulei de măsline. A conceput și o colecție de praline noi cu turmeric și susan, cu reducție de zmeură și iaurt, cu matcha (yeeees!) și fistic, cu ganache de zmeură cu ciocolata neagră. Care a câștigat bătălia pentru cea mai gustoasă pralină? Pralinele cu ciocolată 70% și piure de zmeură și cele cu fistic și matcha (yeeees, din nou!)

Pralina „Limoni di Proto” s-a născut după o călătorie în Amalfi. Am fost cazată la un hotel al unei familii care avea o livada de lămâi. Făceau Limoncello, sorbet de lămâie, tarte cu lămâi, orice din lămâile lor. Le-am spus că ar merge și o pralină cu Limoncello. Și m-au provocat. În bucătăria lor a luat naștere o pralină cu lămâie și limoncello din livada lor. Am denumit-o „Limoni di Proto”(Lămâile lui Proto) în cinstea acestei familii – Aura Tobescu, Ciocolatier Chocolatist

 


PRALINELE SUNT BIJUTERII. Mici momente de răsfăț din viața noastră de acasă și de la birou, care ne oferă nenumărate călătorii imaginare – un motiv de sclipire și de bucurie dincolo de plăcerea gustului. În timp ce adesea sunt oferite cadou pentru a mulțumi, pentru complimenta sau pentru a flata, pralinele artizanale cer atenție și un pic de răbdare. Iar dacă vreți să faceți o surpriză care nu se ronțăie ca ciocolata de pe raft, mai jos un ghid cu recomandările Aurei – vă scutește de research și mergeți la sigur, fără să vă încredeți doar în gustul care vă place vouă.

Praline pentru fiecare personalitate

Pentru antreprenorul neobosit, care mereu caută soluții

Dark & Hot, tableta din ciocolată neagră cu cilli, chayenne, merișoare și semințe de dovleac. Este o ciocolată energizantă, care pune sângele în funcțiune, te ține în priză și se asociază minunat cu un pahar de vin roșu cu tanin puternic. I looove it!

Pentru mama iubitoare, blândă, care are mereu o vorbă bună

Dark Grand Marnier, o trufă cremoasă și dulce în interior, cu aromă discretă de portocale din lichiorul Grand Marnier, acoperită cu ciocolată neagră pentru un plus de antioxidanți și mii de fulgi ciufuliți de ciocolată ca o mamă răvășită după o zi plină. O inimă delicată de cremă într-o mantie groasă de ciocolată amăruie.

Pentru partenerul romantic și organizat

Symhonie cu două straturi alb-negru, ordonate, din ciocolată 70% cu ulei de măsline și ciocolată albă cu cardamom infuzat, decorată cu cheia sol care subliniază aroma și simfonia de gusturi. Gust delicat, timid, cuminte.

Pentru grupul de prieteni de Revelion

Violet Stardust, o pralină fină din ciocolată neagră ca noaptea pe care o veți petrece împreună, cu interior cremos alb aromat cu ulei esențial de violete ca dorințele pentru noul an și decorată cu zahăr de violete ca un praf de stele, până unde ajung cu ecou râsetele și buna dispoziție din această noapte. Cu adevărat festivă, fină, sublimă, preferata Irinei (citești, da?) și a mea, de departe, după matcha.

Dar nu trebuie să mă credeți pe cuvânt! Îndrăzniți, descoperiți și, mai ales, degustați nu mestecați. 🙂

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One Comment

    Alina Constantinescu

     

    Mai multe rezultate...