Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
3 ian. 2010

Fashionista- abordare psiho

Ce ar fi daca ne-am construi tinutele cu deplina libertate, fara alte constrangeri financiare ori impuse de norme urbane? Pentru ca strada, cu ritmul si oamenii ei, determina (pentru linistea mintii si netulburarea spiritului de gesturi orasenesti) asumarea unui rol cat mai sters, tern, practic si comod realizat prin vestimentatie.

Probabil ca ati vazut si voi ce efect produce un outfit cu personalitate coborat din cadrul ideal al unui shooting de revista in contextul pestrit al unui peron subteran. Dintr-o data, elementele care compun tinuta, parca devin coplesite de trivial, jeg, multime si isi pierd din farmec, se decompun si ajung sa epateze.

Piesele vestimentare scoase din contextul pentru care au fost initial gandite, devin socante si transmit in mod contradictoriu senzatii extreme, repulsie sau admiratie aparute instant. Am senzatia ca o tinuta perfecta este cea care transmite coerenta si toate elementele comunica intr-un limbaj comun. Mai mult decat atat, te completeaza pe tine ca individ cu atitudine sau te redefinesc.

Imi face placere sa cred ca nu hainele ca atare socheaza, nici chiar imbinarea lor, as putea zice, ci mai degraba neintegrarea rolului pe care ele il creeaza in raport cu un context clar, dat. In functie de mood, atunci cand nu e vorba de uniforma impusa de statusul de job, la limita tinutele pot fi simple- cele care nu se vad, se pierd in peisaj si a caror utilitate este pur practica, sau vizibile, care reprezinta aparitii in sine.

Alegerea este data, pe langa criterii sau nevoi, de structura interna a individului si de maniera lui de a se exprima. Dati-va seama ca o asemenea alegere are importanta sa, mai ales ca dintr-o serie de 3 lucruri pe care le observa oamenii unii la ceilalti, la un prim contact, imbracamintea este primul dintre ele, urmat mai apoi de par si greutate.

Voi dupa ce criterii ati defini o tinuta perfecta?

PS. Acest post a aparut sub influenta unor mari fulgi de nea care au readus iarna intr-un oras agresiv la tinute compuse indraznet…

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...