Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
23 sept. 2010

Let`s Do It Predeal!

Cred ca este prima data cand vorbesc pe blog despre orasul natal, insa acum este pentru o cauza nobila 😀 La Predeal pe 25 Septembrie se face curatenie! Nu e prima actiune de genul asta, localnicii s-au mai strans si cu alte ocazii – la inceputul verii –  si au curatat Valea Timisului timp de 2 zile. Atunci,  angajatii Primariei Predeal impreuna cu voluntari si elevi de la scoala din Timis au strans peste 400 de saci de gunoi!

Cand am participat in vara (in Bucuresti) la intalnirea cu  echipa Let`s Do It nu stiam sigur ce urma sa fac eu pe 25 Septembrie. Stiu ca trecusem in aplauze de prima proba a unui concurs de aruncat la cos. M-am gandit atunci ca nu e deloc o idee rea sa iti gasesti o echipa in care sa te inscrii si sa faci curatenie stiind ca se face chestia asta in toata tara… Si totusi, pentru ca nu am simtit niciodata ca Bucurestiul imi apartine in vreun fel, pentru mine bucuria ar fi fost mai mare sa ma alatur celor de la Brasov.

Spre sfarsitul verii am ajuns acasa (si ca un facut, de fiecare data cand merg ploua; in fiecare zi :D). Ocazie cu care am revazut o parte din fosti colegi de scoala… Si printre amintiri, impresii si noutati mi-a venit in minte Let`s Do It. Cum ar fi sa se intample asta chiar la Predeal?! Intr-un oras de pe Valea Prahovei care face parte din judetul Brasov si care pentru cei localnici (cati au mai ramas) e incarcat de conotatii si vise.

Ideea, ca orice idee buna :D, a venit desigur la o bere. Berea lor, a baietilor, eu am alte preferinte 🙂 Discutia s-a lungit mult in noapte iar mie a inceput sa mi se para din ce in ce mai posibil. Cred ca cei mai multi din Predeal stiau de aceasta actiune de la TV. Eu o stiu de aici, dar reclama pe TV m-a scutit sa aduc argumente in plus si detalii obscure despre avantajele blogurilor intr-un oras atat de „offline” si de mic (sau ce a mai ramas din el).

Efortul nu imi apartine, stiu ca mi-am dorit sa se intample asta acasa la mine. Si ca l-am terorizat pe Petre cu telefoanele sa ma asigur ca s-a pus pe treaba! Da, s-au mobilizat din scurt si Primaria s-a implicat sa stranga voluntari, surprinzator, cu mult simt de raspundere – multumesc Petre! Iar in weekend ies pentru curatenie! Desi, in unele cazuri, mai ales pentru ca e zona turistica (sau ce a mai ramas din ea), gunoiul nu e „meritul” localnicilor.

Asadar, sambata 25 Septembrie reprezentanti ai Primariei Predeal si voluntarii se intalnesc dimineata la ora 8  la Centrul de Informare si Promovare a Turismului si isi impart zonele.  Se va curata Valea Timisului (din nou, ca vara a fost caniculara la Bucuresti si nevoia de a iesi la iarba verde mai mare :D), Paraul Rece, Susai, 3 Brazi, centrul… Multumirile mele se duc personal catre Petre Darzu (te-ai facut si tu mare :P)  si cei implicati la nivel local: Ludu Georgeta, Florin Casvean – sef serviciu utilitati publice si Rodica Lazar- manager Centrul de Informare si Promovare a Turismului Predeal.

Sincer, nu credeam ca Predealul va deschide bratele catre aceasta actiune! Nu am crezut asta nici in vara, in timp ce aruncam hartii la cos, nici saptamana trecuta cand am ajuns din nou acasa si am discutat despre cum merg lucrurile. Predelenii au un stil lejer de a rezolva lucrurile, ca si cum nu misca nimic 😀 Dar, in cazul de fata, m-am inselat! Si zau ca nu mi-ar fi placut deloc sa fi avut dreptate! :))

 

 

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...