Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
7 dec. 2012

Ce inseamna sa iei barbatul altei femei?

O sa raspund la aceasta intrebare incercand sa gasesc un raspuns care se ascunde in interior. Nu tine, asa cum am crede, de vreo motivatie, de afisarea statutului, de razbunare, de interes, de vreun joc amoros, de spargerea unui rol social – daca barbatul ar fi casatorit. Sa iei barbatul altei femei inseamna sa (vrei sa) traiesti povestea altcuiva in loc sa fii creatoarea propriei tale vieti.

Desigur, ne formam prin alegerile pe care le facem. Suntem cu totii vulnerabili pentru ca tanjim. Iar pentru a gasi un stil de viata care sa ne aduca fericirea incercam mai multe modele de fericire. Insa acest gen de alegeri aduce dupa sine schimbari care se fac cu efort, nu vin pe nesimtite, fara sa ne dam seama. Vin cu gelozii, cu nesiguranta, cu dependente, cu multa judecata. Femeia e judecata pentru furt, pentru abuz, pentru farmece, barbatul e judecat pentru ca nu s-a opus.

De pe margine, judecam ca sa nu fim judecati, ca sa intelegem pentru ca doar cand intelegem ne simtim in situatie de control. Sa iei barbatul altei femei e un caz tocmai bun pentru a fi judecat. Doar ca acum nu incerc una dintre acele judecati in care se alege binele de rau. Nu mai cred in asta, pentru ca orice alegere am face este alegerea de care avem nevoie in acel moment. Este lectia noastra de viata. Este o experienta, iar experientele par mai mult a fi judecate dupa cum ne sunt aduse la cunostiinta decat dupa cum au avut loc de fapt.

Sa primim si sa dam iubire sunt yin si yang. Sa iei barbatul altei femei inseamna sa fii un hot de iubire: sa o furi pentru ca nu o primesti de la cine vrei tu. Insa cand cineva nu apreciaza si nu iubeste ceva la noi e pentru ca nu ne recunoaste ca fiind pe vibratia sa. Ce nu imi place la celalalt e ceva ce nu imi place la mine. Toti ceilalti sunt oglinda mea. Merita sa furi ceva ce de fapt nu corespunde nevoilor tale? Pana sa constientizam ce luam, de la cine luam si ce oferim trebuie sa lasam sa se intample ceea ce trebuie sa se intample…

Insa sa iei barbatul altei femei e ca un joc la ruleta…

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...