Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
22 mart. 2012

Punctez despre cancerul de col uterin

Azi dupa-amiaza la Casa Studentilor are loc o intalnire pentru a se vorbi despre cancerul de col uterin. Ma surprinde ca intalnirea este organizata de Asociatia Studentilor din Facultatea de Limbi Straine (ASLS Romania) ca parte din campania de prevenire a acestui tip de cancer.

Conform mentionarii din comunicat, Romania se afla pe primul loc in Europa la decesele provocate de cancerul de col uterin. Proiectul, aflat la cea de-a sasea editie, se adreseaza studentelor din cadrul Universitatii din Bucuresti, carora medicii specialisti invitati le vor vorbi despre pericolele si importanta grijii fata de aceasta afectiune.

De remarcat ca in cadrul conferintei se vor oferi 400 de pachete a cate 70 de Lei fiecare care constau in cate un test Babes Papanicolau, o consultatie ginecologica si interpretarea rezultatelor. O solutie eficienta de prevenire, buna de exploatat. De retinut ca in policlinicile de stat testul se poate face gratuit de orice femeie daca are trimitere de la medicul de familie. Eu prefer varianta platita, pentru ca o experienta de acum cativa ani a avut loc intr-o astfel de policlinica aproape insalubra, in cele mai triste conditii…

In legatura cu aceasta boala 100% tratabila imi aduc aminte de povestea Sandei Nicola spusa la Optimism acum 2 ani, cu multa emotie si sinceritate.

Nu cred ca pe mine ma citesc studentii pentru a afla de evenimentul de azi. Insa este o initiativa care consider ca merita sustinuta pentru ca niciodata nu facem exces de constientizare si responsabilizare cand vine vorba de sanatate proprie. Mai multe detalii pe pagina dedicata.

Daca vreti sa intelegeti situatia paradoxala din Romania, unde anual mor 2000 de femei desi tocmai aici a aparut testul care depisteaza cancerul genital feminin, cititi va rog faptele asa cum le prezinta Sanda pe blog. Saptamana viitoare revin cu ceva mai putin trist despre sanatate. Pe cuvant de onoare 🙂

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...