Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
17 apr. 2012

Pantofii, ploaia si regretele

Stiti cum reactioneaza femeile cand vad o pereche de pantofi care le place? Unele incep sa chitaie de bucurie, altele lasa tot si se pun si probeaza sau, asa cum fac eu, roaga vanzatoarea sa ii puna la pachet incaltarile ei si pleaca cu noile achizitii direct in picioare din magazin.

Cand au in fata ochilor pantofi noi femeile sunt pur si simplu hipnotizate. Si ceea ce urmeaza nu mai tine de purtarea lor fireasca. Se pun poze pe facebook, mamele sunt sunate ca parca aia nu e piele adevarata si nu tine la purtat, prietena cea mai buna e luata la intrebari despre culori si modele ca la interogatoriu, prietenii nu mai au niciun drept de apel.

In fata pantofilor femeile cedeaza asa cum se supun pisicile unui ghem pe care il arunci sa il smotoceasca. Dincolo de asta nu mai sunt cuvinte…

Acum, imaginati-va o reactie exponential mai ampla decat acest amalgam de extaz, frenezie, bucurie, curiozitate si dragoste declarata de la prima vedere. Si aceasta reactie apare cand noii pantofi care satisfac o pereche de picioare urmeaza sa fie compromisi de o ploaie amenintatoare. Nu e de joaca! O femeie care stie ca impotriva dorintei ei urmeaza sa isi distruga obiectul  in care visele ei de seductie se impletesc e de ocolit cu aceeasi viteza cu care te feresti sa nu te calce masina.

Nu imi plac ploile cand acestea distrug fara mila pantofi purtati pentru prima data. Cand ii scorojesc si ii pateaza de te lasa fara solutii. Azi am topait in pantofi printre baltile orasului. Am mers timp de 10 minute fara sa pot privi in jos, de frica sa nu ii vad uzi si murdari. De-abia dupa ce am coborat la metrou am indraznit sa arunc o privire. M-am strambat asa de tare ca de-ar fi fost vreun varcolac prin prejur s-ar fi spart in sute de bucati.

Si ce e si mai regretabil in saga pantofilor distrusi de apa e ca nu ai pe cine sa iti versi off-ul decat pe neinspirata alegere de a-i purta fix in ziua cand s-a pus pe ploaie.  Si parca ti-ai baga picioarele… dar nu prea mai ai in ce!

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...