Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
15 sept. 2012

Iubirea – concept din carti (3)

Cand esti alaturi de cineva in liniste, fara cuvinte, fara efortul de a face ceva, doar sa impartiti acelasi spatiu, fara sa va ganditi ce faceti si ce spuneti sau cum va distrati, ci doar sa va aveti unul pe celalalt, dragostea se va produce din gratie, din tacere, dintr-un ritm.

Nimeni nu vrea sa spuna „am gresit!”: barbatul incearca sa demonstreze prin argumente ca are dreptate, femeia incearca sa demonstreze prin emotii ca are dreptate. A fi intelegator inseamna ca e posibil ca tu sa gresesti si celalalt sa aiba dreptate.

Nu e o idee buna sa credem ca toate lucrurile trebuie sa se potriveasca, ca trebuie sa fie armonie perfecta: cand totul e armonios se pierde toata esenta relatiei. E bine ca sunt lucruri care nu se potrivesc: cand exista o prapastie intotdeauna va fi ceva de explorat, de traversat, de construit o punte. O relatie e o impresionanta explorare reciproca nu doar ceva confortabil emotional!

Acele ocazii in care ne luam vacanta unul de la celalalt fac dragostea mai bogata si mai profunda daca suntem deschisi si nu ne facem sa ne simtim vinovati.

Mintea vrea intotdeauna sa faca ceva pentru ca atunci meritul revine egoului: cand te lasi pur si simplu purtat de val meritul revine valului. Cand lasi lucrurile sa se petreaca te hranesti spritual.

Intrebare:
– ce rost are toleranta in iubire din moment ce iubirea dezvolta libertate, experiente, respect, grija, taina, acceptare – deci nimic din ce nu am vrea sa se intample?

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...