Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
2 mai 2013

Ingrijirea tenului: cum fac romancele?

Mai intai sa va spun cum fac eu. De regula, folosesc mai mult cosmetice organice insa ele nu au puterea sa corecteze ori sa refaca rapid. Trebuie folosite timp indelungat, efectele sunt foarte subtile si trebuie completate de un stil de viata adecvat, altfel ne faultam singuri.

Pe fata sunt in joc imaginea si prestigiul nostru, asa ca alternez lucrurile si din cand in cand, pe perioade scurte de timp, revin la cosmetice de brand care, da, contin si ceva parabeni dar isi fac treaba si pe urma ma intorc la ale mele. Plus ca, pielea dezvolta dependente fata de produsele folosite si are nevoi diferite in perioade diferite de timp/ anotimp, deci e indicat sa nu te limitezi pe termen lung la aceleasi produse cosmetice.

Si ca sa fiu si mai corecta, tot din cand in cand, cand ceea ce nu este nu mai poate fi simulat, iar ceea ce este nu mai poate fi camuflat, merg sa ma certe cosmeticiana ca nu urmez programele de ingrijire consecvent si sa imi puna fiole si masti. Stiu ca tenul trebuie hidratat, ca unele produse hidrateaza in profunzime si altele la suprafata, ca unele sunt dense si formeaza o pelicula la suprafata tenului si nu il lasa sa se oxigeneze, ca ridurile se formeaza si de la deshidratare, ca punctele negre se rezolva tot printr-un tratament intensiv de hidratare (da functioneaza, am incercat!) si ca gomajul trebuie facut saptamanal pentru ca ajuta tenul sa elimine mai bine impuritatile. Stiu tot, dar…

Ceea ce nu stiam e ca aproape 15% din femeile din Romania folosesc produse pentru ingrijirea tenului doar in momentul in care simt ca au nevoie de ingrijire, iar cele mai folosite sunt demachiantul si crema de zi.  Alte informatii:

  • 1 din 5 femei din Romania folosesc produse pentru ingrijirea tenului cel mult de 2 ori pe saptamana
  • 1 din 4 femei considera sfatul medicului specialist important in alegerea produselor de ingrijire a tenului
  • aproape 50% dintre femei aleg produsele aleatoriu, dupa experienta personala sau sfaturile prietenelor
  • aproape 20% nu au niciun criteriu in alegerea acestora
  • doar 10% dintre femei considera ca au riduri vizibile sau profunde
  • cel mult 30% dintre femeile care folosesc crema antirid o folosesc o data pe zi, in timp ce 60% dintre respondente folosesc crema antirid doar cand simt ca tenul lor are nevoie de ingrijire suplimentara

Rezultate sunt din studiul AVON (aprilie 2013) efectuat online pe un eșantion de peste 7.000 de respondenți de sex feminin, din mediul urban, cu varsta peste 15 ani.

Si nu uitati: conflictele stau scrise pe fata, la fel si parti ale vietii pe care le neglijam, deci ingrijirea e de preferat sa fie ceva mai holistica.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...