D.P.A.-uri
Ati observat cum dragostea este legata implicit de existenta dovezilor? Cum numarul si importanta acestora sunt asociate cu durata sentimentelor? Sau invers, mie tot aceeasi concluzie imi iese 😛 Iubesti? Doveste!
Il/o iubesti trebuie sa arati, sa faci dovada ca este asa si nu altfel… Intr-un context privat, si de ce nu, public pentru a oficializa sentimentele (sa stie si capra vecinului 😛 )… Si daca natura nu se impotriveste mersului firesc al lucrurilor, din punct de vedere social, iubirea nu apartine doar celor doi parteneri, intrucat ochii (si urechile) celor din cercul apropiat sunt pe… dovezile de amor. Sau Dovezile Publice de Afectiune (D.P.A.)
Va tineti de mana, va sarutati, l-ai privit, i-ai zambit, te-a scos la film, te-a dus la mare, ati fost plecati (da? cum? unde?) ce fel de cadou de Craciun iti aduce….??? D.P.A.-uri. Prietenii, colegii, fostii colegi, femeia de la chioscul de ziare, florareasa de la colt- toata lumea pare ca numara pe degete D.P.A.-urile dintre voi doi. Si le discuta. Se fac sedinte… Se contabilizeaza…
Fiecare D.P.A. are parte de un brainstorming consistent in idei si discutii care sa lamureasca in ce masura intensitatea sentimentelor se regaseste in concretetea gesturilor si a cadourilor… Cu cat D.P.A.-urile sunt mai valoroase, mai profunde, mai sincere, mai clare cu atat dubiile de nepotrivire/ neiubire sunt mai mici…
Si totusi: de ce avem nevoie de D.P.A pentru a impartasi iubirea? Pentru ca in mod clar D.P.A.-urile modeleaza perceptii si in mod traditional dau credibilitate sentimentului (buchetul de flori, prajitura de la cofetarie, sms-ul de la miezul noptii- devin marturii facute pentru si in numele nobilului sentiment).
D.P.A.-urile expun relatia la contextul social si o arunca in fluxul de comentarii (pozitive sau negative) al cercului de provenienta, de la familie pana la reteaua de prieteni (si mai departe, ca in sloganul serialului StarTrek :P).
D.P.A.- urile surprind si seduc! Adica au rolul de a fi seducatoare, ca sa evitam alte confuzii de pronuntare desi nu e mai putin adevarat ca uneori vin la galop si se duc in varful picioarelor :P. Ele transforma o relatie in aceeasi masura in care apar pe masura ce relatia se dezvolta (wow, fraza asta a iesit mult prea prozaica, dar ideea ramane :P).
Iubirea nu poate fi disociata de D.P.A.-uri (sau poate, dar pentru puterea exemplului, consideram prima varianta 🙂 ). Caz in care, trebuie avute in vedere aspectele conexe: cat sunt de profunde aceste dovezi, cat de multe, cat de autentice, cat de… cat de….
Deci?
PS: D.P.A.-ul este o notiune studiata…. (pana la proba contrarie, traita, intamplata, infaptuita sau primita)
Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.