Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
9 oct. 2012

Ce-mi doresc de la o masina de spalat?

Intrebarea asta a aparut ca urmare a unei situatii personale prin care, probabil, trec si unii dintre voi. Dupa ce am venit in Bucuresti la facultate au trecut ani pana cand prin bunavointa unei prietene am ajuns sa am o masina de spalat. Timp in care am spalat la lighean cam tot ce era nevoie.

Cand am primit masina de spalat, bucuria de a trece de la spalatul de mana la unul automat a fost suficienta pentru a nu mai conta alte lucruri, cum ar fi de exemplu, consumul de energie sau faptul ca nu era noua (asta chiar nici nu conta, era o masina buna, care spala bine). Mai apoi, in apartamentul unde stau acum, am gasit masina de spalat de aici si de atunci „abuzez” de ea. Iarasi, faptul ca exista a cantarit mai mult decat alte lipsuri datorate faptului ca e un model mai vechi de masina. Isi face treaba dar…

De curand, conlocuiesc cu o pisica ocazional nazdravana si iubitoare [pana cand ma da afara din casa si pune stapanire pe tot :)] care isi lasa inevitabil parul pe cele mai dragi obiecte de imbracaminte. Tot de curand, am inceput sa monitorizez mai atent cat curent se consuma in casa si masina de spalat e unul dintre consumatorii cei mai mari.

Asa ca azi cand am vazut anuntul asta pe FB, mi-a fost foarte clar ca atunci cand va veni ziua sa imi cumpar propria masina de spalat, trebuie sa ma duc cu cerintele astea scrise la mine:

– masina de spalat trebuie sa aiba consum cat mai mic de energie, comparativ cu alte modele (eu spal cate putin dar des, pentru ca nu pot sa amestec culorile intre ele)

– masina de spalat trebuie sa aiba programe speciale pentru spalarea rufelor delicate (se stie printre cei ai casei ca eu mi-am stricat cele mai multe haine la masina, pentru ca din neglijenta am folosit programul standard la toate)

– masina de spalat trebuie sa indeparteze scamele si parul de pisica de pe haine.

Imi scriu astea aici, ca prin magazine ma pierd cu firea si in loc sa aleg in functie de nevoi eu aleg in functie de stare. Nu vreti sa stiti cum mi-am ales ultima pereche de ochelari :))

PS. Aflu ca exista masini care iti calca si camasile! Daca aveti sfaturi pentru o incepatoare, hai, va rog, nu ma lasati in nestiinta 🙂

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...