Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
5 feb. 2010

Trebuie sa fie mai bine!

Ia gandeste-te, cat de bine crezi ca iti este acum… Tu, poate, esti norocos: iti este comod cu ce faci si totul e (nu, nu voiam sa zic relativ) confortabil. Sau ai noroc in dragoste! Iar cand iubesti oricum nu mai conteaza nimic decat sa stii ca esti iubit!

Gandeste-te mai bine… Sa nu fie nimic din ce ai vrea sa schimbi? Poate parul, ca asta e cea mai usoara si indeajuns de vizibila schimbare. Dar daca iti este intr-adevar bine, e inutil sa vorbim de schimbare. Si, in acest caz, te sfatuiesc sa te opresti din citit aici. Aproape ca sunt invidioasa: e posibil ca tu sa fii cu adevarat fericit!

Poate toti suntem si nu ne mai dam seama. Pentru ca pana nu ne incomodeaza ceva in ritmul nostru cuminte, nici nu ne dorim, asa fara motiv si fara constrangere, sa galopam printre variante pentru care trebuie sa luptam. Daca asta e cazul tau, iti dau dreptate. E normal sa fie asa! Si iar simt ca mi-as dori si eu din starea ta de bine…

Stiu ca nu am nevoie de curaj pentru lucrurile abordabile. Si ca nu am nevoie de chinuiala pentru a intelege ceea ce e usor de inteles. Nu am nevoie sa indraznesc pentru ce am de la sine. Si chiar sa nu fie nimic de adaugat/ sters/ inlocuit in metoda asta smantanita si traditionala de viata, tot se poate intampla ca o dimineata sa iti dea zilele peste cap. Si atunci nu-ti ramane decat sa te intrebi: unde se iau deciziile reale?

Cat din ce vrei ti se intampla pentru ca asa ai vrut tu? Iar daca nu vrei de ce esti nevoit sa accepti? De ce in astfel de cazuri curajul, indrazneala, bunatatea si toate celelalte lucruri in care credeai si ti le-ai adunat in timp, nu mai vor sa functioneze pentru tine? De ce sa decida altcineva cum sa faci tu pasii pe propriul tau drum?

Daca ai ajuns pana aici citind, inseamna ca nici tie nu iti este asa de bine pe cat credeai. Sau, erai doar curios sa vezi cum se termina ideea. Poate, pentru ca tu esti fericit ca nu ai nevoie de o idee de care sa depinda supravietuirea ta!

PS. Daniel Madalin Raduta duce o lupta pentru destinul lui. Nu cred ca si-a dorit lupta asta, dar stie ca trebuie sa fie mai bine!

PPS. Doar cuvinte de admiratie pentru cei care contribuie cu ajutor real! Iar daca poti sa faci ceva sa te implici si tu, fa-o! Cam cum fac si ei aici.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...