Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
10 oct. 2011

Loverboy vs. Liceenii in 53 de ore si ceva

„As a matter of cosmic history, it has always been easier to destroy, than to create.” Star Trek, The Wrath of Khan

Un tip de 21 de ani joaca rolul unuia de 20 de ani, rebel, golan, implicat intr-o retea de prostitutie. In timpul liber repara masini si scutere in atelierul personal. Sau mananca. Sau face sex. Sau se plimba cu masini scumpe. Sau face sex (nu, nu ma repet, doar punctez frecventa scenelor). El e loverboy.

Filmul nu are dinamica, povestea e lineara. Personajele nu au joc de replici. Provocata, am scris in fereastra de messenger „o serie de idei la fel de neinchegate ca si filmul” (completare primita in dialogul virtual, nu dau sursa sper sa ma credeti pe cuvant):

alina cst(10/09/2011 1:25:17 AM) : loverboy e un film badaran, frust, fara joc de replici ori dinamica a actiunii
alina cst(10/09/2011 1:26:19 AM) : e un film ca o noapte de betie in singurul club deschis in oras
alina cst(10/09/2011 1:26:48 AM) : care nu e nici cel mai misto, nici cel mai mare, nici unde vin tipii aia cu bani si care miros a parfum
alina cst(10/09/2011 1:28:23 AM) : loverboy este despre sexul intre fostii adolescenti maturizati urat si mecanic

In consecinta Loverboy este un film prost dar promovat. Mi-au placut doua melodii folosite in film: play si play.

Mai multi tipi trecuti de varsta pubertatii (Andi Vasluianu e nascut in ’74, Cristian Popa in ’79!!) joaca rolurile unor adolescenti de liceu, implicati in trafic de droguri si crime. In timpul liber agreseaza, sunt violenti, brutali. Rectific: sunt asa tot timpul, din moment ce scoala e aproape un fel de timp liber doar ca ii cam incurca din cand in cand cu pedepse copiate dupa regimul scolar american. Ei sunt liceenii dintr-un scenariu a carui actiune se presupune ca are loc in 53 de ore si ceva.

Filmul are plasare jenanta de produse (cafea julius meinl, un laptop fujitsu siemens, bere silva). In rest e penibil pana la sfarsit cand are loc o scena penibila copiata dupa scenele cu batai din filmele de actiune americane. Doar ca in varianta romaneasca scena este una ieftina.

Prin urmare Liceenii in 53 de ore si ceva are cam aceeasi valoare pe care o poate avea un episod dintr-o telenovela romaneasca difuzat la cinematograf. Nu, nu are nicio legatura cu vechea serie Liceenii decat prin folosirea aceluiasi substantiv comun in titlu. Vorbeste lumea. In sala, ca reactie ironica la calitatea discutabila a filmului, unul dintre spectatori (critic de teatru dupa cum aveam sa aflu mai tarziu) a ales sa rada in timpul filmului. Mi-a placut coloana sonora asigurata de Vlad Cnejevici si Adrian Popovici.

Intrebare: Ar putea fi Loverboy un film bun? Raspuns: Da, dar doar pentru ca Liceenii in 53 de ore si ceva este de-a dreptul penibil 😉

PS. Avem actori buni folositi prost si actori tineri care se joaca pe sine.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...