Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
15 mart. 2012

Hormonii si dubiile

Organismul nostru are in mod natural capacitatea de a se vindeca. Suntem construiti astfel ca noi sa fim fericiti, impacati si sanatosi, fara sa trebuiasca sa obtinem aceste stari pentru ca le avem de la sine pana cand producem un dezechilibru pe oricare dintre planuri. Dezechilibrele sunt activate si intretinute de excesele pe care le facem ca sa depasim ziua mai usor: fumam, manancam prea mult,  muncim in exces, stam pe net ore in sir…

Daca durerea e doar un simptom, cauzele stau atat in alimentatie dar si in singuratate, izolare, ganduri toxice, presiune. Vindecarea vine nu doar din tratamente (de care cred ca este nevoie in cazurile grave) dar si din atingeri, prieteni, familie, meditatie, neimpotrivire, iertare, compasiune.

Big changes brings big benefits! Urmariti cum cazuri de boli de inima au fost tratate ajutand corpul sa isi manifeste capacitatea de vindecare de care dispune doar prin schimbari in calitatea vietii. Ce ne motiveaza cel mai tare sa schimbam ceva este frica de sfarsit. Personal, pe mine dubiile ma determina sa fac schimbari mici dar consistente. In schimb, schimbarile mari vin din entuziasm…

Asa cum va spuneam in perioada asta merg sa testez pachetul de primavara cu servicii medicale oferit de Clinica Medas (site). Saptamana trecuta am fost la reflexoterapie iar acum am ajuns la ginecologie pentru o ecografie de san. Pentru ca unul dintre controalele din pachet era un examen mamografic, despre care la intalnirea cu medicul specialist am aflat ca se recomanda dupa varsta de 37/ 40 de ani, cei de la Medas au fost amabili sa imi inlocuiasca acest examen cu o ecografie, mult mai potrivita varstei mele.

Un consult de specialitate dureaza maxim 15 – 20 de minute. Medicul ginecolog iti pune cateva intrebari de rutina, palpeaza sanii si face o ecografie pentru fiecare san in parte. Se verifica in cadrane (la fel ca la ceasuri) densitatea sanului, prezenta de chisturi/ noduli/ formatiuni cu caracter bening, starea tegumentelor si a tesutului grasos. De asemenea, se controleaza aspectul mamelonului si prezenta ganglionilor la axila. La final primesti un buletin de analiza cu toate observatiile si o recomandare, dupa caz.

De regula, daca nu sunt probleme o ecografie de san o data sau la doi ani e suficienta. Dupa 40 de ani, cand se modifica structura sanului, ecografia trebuie sa fie urmata si de o mamografie, care consta in 4 expuneri insotite de comprimarea sanului, practic o radiografiere a sanului.

Pentru mine experienta a fost in primul rand reconfortanta psihic. Imi e foarte clar in ce ape ma scald si ce trebuie sa urmaresc. Am inteles ca marimea chisturilor care nu pun probleme trebuie sa ajunga la cel putin 1 cm pentru a fi necesara extirparea lor, altfel fiind foarte greu de depistat in timpul operatiei (eu nici acum nu le vad pe film, desi ele sunt acolo bifate de aparat – apropo, un Siemens va mai aduceti aminte?)

Am convingerea ca schimbarile hormonale trebuie urmarite si intelese pe cat putem, pentru ca de echilibrul lor depinde atat metabolismul celulelor si fluctuatiile de dispozitie cat si aparitia problemelor de sanatate. Ma bucur ca de azi 3 cititoare de pe blog, fie si ocazionale, pot merge la Medas la orice consult ales de ele pentru a-si verifica starea de sanatate si a-si indeparta dubiile, oricare ar fi ele… Sper sa se lase cu sanatate, indiferent de caz!

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...