Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
17 nov. 2016

Ziua în care m-am lăsat de fumat

Opriţi tot! Reducerile de Black Friday, pozele cu pisici şi şosete, metroul şi gura oamenilor! Azi este ziua în care pot spune că m-am lăsat de fumat. Mă rog, în cazul meu nu ţigările mi-au făcut rău ci beţişoarele de urechi.

Da, ştiu. Şi eu sunt la fel de contrariată dar bucuroasă. De ce bucuroasă? Pentru că după un episod foooooaaaarte dureeeeeeros de otită de acum două săptămâni şi după ce în ultimii doi ani urechile mele ba se inflamau, ba aveau mâncărimi, ba ceară, ba una-ba alta, concluzia e una singură: beţişoarele de urechi!

Doi medici diferiţi de la două clinici private diferite, două recomandări de încredere, două consultaţii în doi ani diferiti. Ce să mai? 300 de lei pentru un verdict simplu: Alina, tu nu ai bacterii, nu ai timpanul afectat, totul e normal, dar foloseşti beţişoare de urechi.

Cum? Beţişoarele de urechi fac rău urechilor?! Şi asta le e dat urechilor mele, sărmanele, să audă abia acum? Păi eu am avut o aventură de doi ani cu beţisoarele de urechi. Da, în fiecare zi! Şi în mod sigur le-a plăcut şi lor.

Eu nu plecam de acasă dacă nu avem cel puţin două beţisoare la mine. Aşa cum unii îşi iau periuţa de dinţi oriunde se duc, eu luam beţişoarele. Ahhhh! Şi ce tragedie era în mine dacă nu le aveam.

Nu, nu, nu se poate! Vă rog, mai căutaţi o explicaţie. Vedeţi? Eu am un mindset care nu e antrenat să accepte explicaţii simple. La mine semnele de întrebare se ceartă cu punctele şi cu semnele de exclamare. Trebuie să mai fie ceva cu urechile mele de lor nu le-a fost bine în tot acest timp. Durerea, mâncărimile, toate secreţiile lipicioase, scuamele… Eu am învăţat să fiu un om complicat.

Ei, viaţa uneori e foarte simplă. Aşa de simplă că fireşte că eu nu-i fac dreptate şi ţin partea ursului. Când nu vrei să vezi explicaţia, atunci mai primeşti semnalele o dată şi încă o dată şi încă o dată…

Ahhhh! E limpede. Deci eu nu cu urechile aveam o problemă ci cu ochii: nu vedeam cauza. Dar acum o văd şi îmi dau seama că de fapt nu ochii sunt adevărata problemă ci că problema mea de la cap porneşte. Că altfel, după primul control de acum un an, aş fi venit acasă, aruncam cutia de beţişoare şi mă măritam. Ah, scuze! Asta e dintr-un alt film. În fine. Eu am venit acasă şi am continuat cu beţişoarele până când am făcut ţârâituri şi totul m-a adus unde sunt azi, acum.

Poate se întreabă careva care e treaba cu fumatul, nu? Google sigur se întreabă: Alina,  cuvântul cheie din titlu nu se regăseşte decât o singură dată în text. Ce faci aici? Conţinut care nu e relevant?

Băi, Google, tu nu ai înţeles nimic din tot ce ai citit până acum? Păi aşa cum fumătorul îşi aruncă pachetul cu ultimele tigări când ia o decizie, aşa şi eu, am aruncat cutia cu ultimele beţisoare. Să le fie ţărâna uşoară! Hai, pa!

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...