Alina Constantinescu

22 ian. 2022

Zeus și Hera. Ca-n Hell Hath No Fury dar la nivel de univers

Pe vremea când nu aveam telefoane mobile și internet, Zeus o înșela pe Hera, Hera avea self-esteem-ul țăndări și relația lor era toxică. Apoi romanii și-au luat și ei zei de la greci și Juno a ajuns azi un paparazzo 24/7 în propria ei căsnicie eternă, cu ajutorul NASA.

Mi-ar fi plăcut mie să scriu povestea asta, nu am scris-o, am citit-o și mă bucur oricum. Este amazingly awesome, la fel ca rooibos cu lapte și miere, da’ și comentariile sunt awesome, da’ și pozele cu Jupiter pe care ni le mai trimite Juno din când în când sunt la fel de. Iată, despre Hera și Zeus și poze în rafale, by Andi. ❤️❤️❤️

În mitologia elenă, Zeus și Hera reprezentau cuplul dictatorial la nivel de univers. Cabinetul 1 și Cabinetul 2 ale tuturor celor știute și neștiute, dacă vreți. Sună ca premisele unui power couple perfect, a match made in literal Heaven, la fel ca Tovarășul și Tovarășa. În plus, Hera era o femeie extrem de inteligentă (chiar dacă nu doctor-academician-inginer) și mai ales de o frumusețe incredibilă. Până la urmă, să nu uităm că păunul era pasărea ei.

Doar că, fiind și frați, Zeus o cunoștea destul de bine pe nevastă-sa; și, știți cum se zice, pentru orice femeie, oricât de frumoasă și deșteaptă ar fi, există cel puțin un bărbat pe lume care e sătul de ea până peste cap. Așa că Zeus umbla non-stop, chasing every tail in sight, respectiv pământence, nimfe, nereide, zeițe, practic tot ce prindea, nu ierta nimic. Și în timpul ăsta băga gaslighting la greu acasă.

Dar Hera nu era proasta nimănui. Știa de toate aventurile lui Zeus și ajunsese de-o paranoie și de-o gelozie aparte, urmărindu-l peste tot și răzbunându-se crunt pe diverse biete femei. Pe lângă asta, îi purta sâmbetele lui bărba-su în diverse alte situații politice, economice etc.. Na, știți, Hell hath no fury.

Mai trist e că dezvoltase și un imens complex de inferioritate față de orice fată mai răsărită, pentru că în sinea ei știa că nu va fi niciodată destul de bună pentru Zeus, avea self-esteem-ul țăndări, așa că își proteja relația și reputația prin anihilarea oricărei posibile rivale în orice, nu doar în capul lui Zeus. (Ce păcat că nu exista zeul psihologiei pe vremea aia, i-ar fi prins excelent).

Pe scurt, cam astea erau hobby-urile lor în această relație toxică – un scenariu foarte des întâlnit și în zilele noastre, din nefericire.

CONTINUAREA, cu toate adăugirile de pe parcurs 1. [Text revizuit și adăugit ultima oară.], 2. [Acum chiar gata.], 3. [Gata, jur, am pus ultimele adăugiri.], ESTE PE PROFILUL LUI ANDI.


Made my day. Twice.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...