Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
12 oct. 2010

Un nou tip de femeie

Dupa cateva zile reci si intruzive de toamna, m-am trezit redescoperind deodata ceea ce in sinea mea am stiut aproape dintotdeauna: ca iubesc combinatiile neortodoxe in gusturi si texturi. Ba mai mult, am regasit intr-o banala lingura un personaj plin de sens, iar mai apoi ideea ca „gusturile se discuta” a aparut din ce in ce mai justa si demna de discutat.

Asa se face ca, la indemnuri si vorbe crocante, au aparut asta si asta, unde discutam despre o elementara „etica a ingredientelor”, pentru a reinterpreta felul in care mancam si ceea ce mancam. Sau modul in care ne miscam in afara noastra, ca fiinte sociale.

Si pentru ca povestea de-abia acum incepe, astazi iese la lumina primul personaj, Croquante Lady – Sau cum sa fii un nou tip de femeie:

In fata desfatarilor puse la masa Croquante Lady  este ca o sufrageta moderna, partizana a corectitudinii in executie si a unui gust nesabuit si riscant dintr-o bucatarie imaginativa. Si in acest mental plin de neconventional si libertate ea face si desface povesti de amor. Pentru mancare si pentru mancat.

La ea, unde alegerile se fac doar justificat si pe o baza clasica, incarcata de argumente (cum asociem, ce se anuleaza, ce se completeaza, la ce moment din zi si anotimp), a mai cere o portie este o maxima recompensa. Mai ales pentru maestrul din spatele gospodarerilor gastronomice. Un gest de flirt si complimentare in fata unui talent culinar vero! De-aia, pentru a evita posibile vorbe nedemne, cere rareori supliment!

Mananca mancarea cu ochii! Si cum ochii ei licaresc si arunca sageti catre ce e mai bun, are frecvent aventuri personale dintre cele mai diverse….

Va las sa cititi continuarea pe pagina de Facebook Croquante Spoons aici, unde expunem pareri despre  tranformare, schimbare si munca de zi cu zi cu sinele, cu frumosul si uratul, cu binele si raul, dar mai ales despre „a manca” vazut ca gest social.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...