Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
15 feb. 2012

Un motor de idei proaste…

…sau top 10 cele mai frustrante situatii pe care le traiesc in prezent:

1. Sa trebuiasca sa faci lucruri la care nu te pricepi: de departe cele mai stanjenitoare, umilitoare, destabilizante momente care slabesc echilibrul si siguranta de sine. Plus ca te rod, te blocheaza si te fac sa te simti inutil.

2. Supraestimarea/ subestimarea venita din partea celorlalti. Cand nu esti evaluat corect si ceilalti cred fie ca stii sa te descurci fara ajutor/ indrumare/ micro-management, fie te subapreciaza se creeaza un conflict intre ceea ce stii tu despre tine si ceea ce vad ceilalti.

3. Sinceritatea exprimata gratuit. Intr-un mediu bazat pe ierarhii, jocuri, tranfer de putere a fi sincer echivaleaza cu a fi naiv si neadaptat la un mediu cu subintelesuri. Nu de putine ori, cel care isi pastreaza  exprima neconditionat aceasta sinceritate puerila devine calul de bataie care nu poate detine control asupra situatiilor.

4. Feedback negativ. Cand primesti un refuz pe care simti ca nu il meritai poti fi suparat. Cand primesti o serie de raspunsuri negative ori agresive deja incepi sa iti faci probleme.

5. Ai un rezultat prost: ai facut o alegere gresita sau chiar mai multe, nu tii in mana proiectele, ideile tale sunt bune doar la sfert… Oricare dintre variante este descurajanta.

6. Ziua in care nu-ti sta parul. Pentru a 37-a oara de la Sarbatori incoace. Iti creeaza senzatia neplacuta ca te lipsesti de tine insuti. Similar cu o culoare nepotrivita de par sau o tunsoare gresita.

7. Gesturi lipsite de vigoare: cauti cheia in geanta si nu o gasesti desi esti in fata usii, iti suna telefonul in buzunar dar nu poti sa raspunzi fiindca ai mainile ocupate, te stropesti pe pantaloni imediat ce ai iesit afara.

8. Intarzii sau anulezi intalniri de placere pentru ca de fiecare data, cu 10 minute inainte sa pleci, apare ceva neprevazut de facut imediat.

9. Ti se face somn dar nu ai stins lumina. Orice trezire fortata e aproape ca decaderea din paradis.

10. Scrii foarte tarziu/ rar pe blog. Si chiar mai rau: scrii ca sa nu uiti cum e desi iti e jena de ne-calitatea ultimelor posturi care nu mai genereaza nicio reactie.

Noapte buna!

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...