Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
18 ian. 2011

Tu alergi dupa trenul care pleaca din statie?

„Barbatii sunt ca publicitatea. Sa nu crezi niciodata un cuvant din ce zic.” Dincolo de analogia premeditata, de la care am degenerat in diverse pareri azi, barbatii pot fi comparati cu orice. Si acelasi lucru se pastreaza si pentru femei.

Comparatiile ne permit sa surprindem esenta dar sa pastram umorul. Si, de ce nu, sa fortam lucrurile pentru a le duce catre finalul pe care il construim noi. Cu toate acestea, nu putem nega faptul ca, la fel ca si in publicitate, ne place sa fim amagiti desi suntem constienti ca nu tot ce vedem este ceea ce pare.

Preferam fictiunea in locul realitatii, pentru ca realitatea este de cele mai multe ori imperfecta si aspra. Iata o idee, buna de exploatat pentru ziua indragostitilor: ne place atat de mult sa ni se spuna povesti care corespund dorintelor noastre, incat avem nevoie sa le credem!

Este si motivul pentru care ne lasam purtati in jocul seductiei care amesteca puterea, controlul si supunerea cu intriga, pasiune si fantezie. Suntem atrasi de ceea ce gasim captivant, desi stim ca particularitatile unei capturi sunt surprinse tocmai in actul violentei si al prinderii.

Cand nu indraznim sa spargem reguli autoimpuse, ne lasam deposedati de noi insine si sedusi. Jocul seductiei te face sa te simti special si nu exista om care sa nu-si doreasca sa se simta asa.

Traim o normalitate care nu e confortabila. Degeaba avem vise daca ele nu se sincronizeaza cu nevoile noastre. Este ca si cum ai primi un pahar din cea mai fina sampanie, cand tu simti ca te deshidratezi de sete. Dar, la fel ca intr-o relatie, sansa de a primi roluri pentru care nu suntem pregatiti se voaleaza daca nu vedem provocarile.

Eu cred ca si tie iti place sa te abandonezi intr-un joc plin de patima, fiindca doar atunci cand incetezi sa mai fii atent cu tine insuti ti se pot intampla lucruri noi. Poate de aceea, unii prefera sa isi traiasca dorintele cu frica de final. Si totusi vreau sa stiu: tu alergi dupa trenul care pleaca din statie cand stii ca oricum vine altul in loc?

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...