Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
28 apr. 2011

Trei intrebari ciudate din Romania

Ca tot sunt cu gandul acolo mai degraba decat aici, mi-am adus aminte de trei intrebari ciudate pe care le-am primit in timpul excursiilor Redescopera Romania :

1. – unde imi pot spala masina? Intrebare primita intr-o statie Petrom in timp ce asteptam afara

2. – de ce nu ati implicat in acest proiect si oameni care au studiat istoria locurilor pe care le vizitati? Intrebare primita la toaleta din partea unei doamne care era ghid pentru un grup de turisti straini si care inainte de `89 a lucrase in serviciile de protocol

3. – de ce Duster-ul are toba asa de jos?! Intrebare primita in lift in timp ce urcam in camera de la o doamna care mi-a spus ca s-a dus in parcare si s-a uitat la masini. M-a uimit atat de tare intrebarea ca din greseala am intrat in alta camera :))

Ma gandesc ca atunci cand porti o uniforma/ un ecuson oamenii te investesc automat cu competente pe care nu le ai. Oare cati dintre cei care ne-au vazut imbracati la fel in tricourile albastre au inteles ca nu suntem activisti ori voluntari sau ca nu strangem voturi si nici nu impartim pliante?

Eu am avut parte de tot felul de reactii referitoare la plecarea mea in Romania: unii au inteles ca sustin pretul benzinei, altii ca e vreun program de voluntariat, altii ca e un incentive de la job, ba ca e o actiune sustinuta de Ministerul Turismului sau ca m-am angajat la Petrom. Si pentru ca tot sunt intrebata daca ma mai plimb mult, marturisesc ca eu contrar tuturor aparentelor nu mi-am format in timp obisnuinta de a calatori. Dar am perioade cand din nevoia de adrenalina nu pot si nu vreau sa refuz provocari!

*Redescopera Romania este un proiect Petrom, sustinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45 si Muzeul National al Taranului Roman

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...