Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
3 ian. 2012

Tema de improvizatie

Este ceva cu mine pentru care nu m-am muncit sa gasesc o rezolvare si nu o am nici acum la inceput de an: nu imi planific lucrurile dar nici nu ma pricep sa le improvizez. Din punctul meu de vedere, ambele mi se par la fel de grele. Planificarea te obliga sa fii foarte riguros cu tine insuti si sa nu cedezi ispitei de a-ti permite sa lenevesti. De cealalta parte, improvizatia iti reuseste daca stii sa iti rezolvi probleme intr-o maniera relaxata de zi cu zi.

Daca nici voi nu sunteti in vreuna dintre tabere, atunci, ca si mine, veti lasa lucrurile sa vina de la sine. Mai mult sau mai putin, voia sortii va fi cea care va da tonul lucrurilor pe care le aveti de facut. Cam la voia intamplarii am lasat si eu sa se faca schimbul intre ani, invartindu-ma printre jocuri si replici spumoase vazute pe tv. Am vazut asadar scene in care se cerea:

– sa vorbesti despre ciupercile mutante in nord (nu sud) coreeana, iar prietenul tau cel mai bun sa traduca ce zici
– pe fondul sonor al cate unui colind cunoscut, canta pe rand cate 5 colinde in chineza, germana, portugheza, rusa si franceza
– tine un discurs unor turisti sositi in Romania folosindu-te de mainile naravase ale unui prieten
– alcatuieste fraze cu sens folosind cat mai multe cuvinte care sa includa, ele insele, cuvantul „ren”: renegat, curent, tren, renoir, renastere si tot asa. Nu renunta! 🙂
– fa o declaratie de dragoste unui necunoscut in ton cu melodia pe care o auzi
– intr-un spatiu de joc ales (de exemplu, in lift intre etaje) improvizeaza o scena avand grija sa folositi litere din alfabet: a, s, h, w, z, y etc
– joaca un dialog in mai multe stiluri: film mut, telenovela, spot publicitar, horror
– intr-o scena de evacuare a plajei de la Costinesti ai voie sa folosesti doar replicile: „Dar nu contine zahar” si „Sunt prea mic pentru asa ceva”

Pentru multe altele de acest gen, recomand sa va dinamizati muschii rasului urmarind emisiunea-concurs „Campionatul de comedie” de pe TVR2. Din pacate, pe site-ul Televiziunii Romane nu am gasit nicio descriere a emisiunii, Emisiunea are o descriere timida aici si am citit pe net ca e in fiecare seara de vineri.

Este genul de emisiune modesta cu actori-concurenti, la care mi-ar placea sa particip ca spectator pentru a vedea la fata locului cum sa depasesti situatiile intr-o maniera cu care nu esti comod ori obisnuit. Voila un demo!

Eu am tot vazut-o zilele astea, in caz ca va intrebati de ce am absentat de pe blog, timp in care a trecut si Anul Nou peste noi… Ati improvizat distractia sau erati deja pregatiti?

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...