Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
10 ian. 2010

Te Vad!

Intr-o lume in care hamsterii sunt in tutun iar fericirea se cumpara de la raft, din borcanul de iaurt perisabil, nu prea mai vedem mare lucru. Si poate in viitor sufletul nostru chinuit de neputinte si prea multe promisiuni neimplinite isi va pierde capacitatea de a mai vedea ceva, ca forma de autoaparare…

Iar singurul mecanism valabil, pentru a nu fi striviti de nostalgii si nici sentimentali ca dantela veche, va fi autorobotizarea noastra ca oameni. Vom manca in doze clare, dupa continut atent programat pe 10 ani si dozat la plic in functie de cerintele biologice. Nu vom avea vise, pentru ca singurul scop al vietii va fi indeplinirea unor obiective clare, precise si stabilite pentru bunul mers al comunitatii umane, astfel incat sa se dezvolte in conformitate.

Abaterile vor duce la exterminare! Singura atitudine permisa va fi obedienta fata de reguli, intr-un context dominat de lupta. Vor fi antrenate doar acele simturi care sa deserveasca regulamentului unic, restul fiind reduse pana la atrofiere, eventual pana cand se va impune sa fie activate.

Si in lumea asta din viitor, undeva, in nicaieri, energia comuna, visele si toate amintirile stramosilor isi vor gasi propriul lor loc de refugiu. Isi vor fi recreat o comunitate dupa reguli arhaice si toata energia asta nepartinitoare va fi investita in exponentii unei comunitati nou create, rupta de umanoizi si viata lor mecanica. Pentru ca atunci cand energia este facuta sa circule, iar umanitatea va fi renuntat la ea pentru robotizarea ideilor, alte forme vor evolua in alta parte pentru a mentine in viata fluxul energetic si sentimentele…

Iar noile forme energetice vor fiinta pur si simplu pentru ca vor fi singurii capabili sa simta in cel mai subtil mod universul. Sa isi refaca legaturile spirituale la care omul a renuntat din prea mult stress, nervi si lipsa de timp. Sa Vada!

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...