Alina Constantinescu

tzero_coffee_shop_cafenea_bucuresti
13 mai 2018

T-Zero Coffee Shop: unde îl găsești pe buricul pământului

Într-o zi pe la prânz, Motana mi-a dat un sms și mi-a zis scurt: „Duminică dau petrecere. Motanul gri a zis DA. Lasă apartamentul liber.” Vai! De cele mai multe ori, singurele anunțuri pe care mi le face sunt: 1. nu uita să-mi aduci bobițe și 2. Planet Earth here, adică acolo unde plătești facturi – ți-am zis să-mi aduci bobițe!

Prin urmare, am stat trează toată noaptea de sâmbătă, ca să fiu sigură că dimineața ies pe ușă rapid și m-am dus pe Dianei 1. În 25 de minute eram la T-Zero Coffee Shop – o cafenea șmecheră cu cafea, terasă, pisicină și spa (hahaaahaaa!) care e în aceeași arie cu Odeon, TNB și Teatrul de Artă, adică într-o zonă pe care o cunosc și eu cât să știu să cobor la stația bună de metrou.

M-am așezat pe locul de la geam [da, unul din cele 3 :))] și am început să fac poze cu un cappuccino. Ca să fie limpede treaba eu nu am nicio filosofie despre cafea, alta decât că îmi place uneori să savurez ceva bun, unde bun pentru mine înseamnă ceva cu latte, cappuccino, sau irish coffee – și cam atât! Cred că de altfel am fost și singurul om în viață care a intrat aici și a cerut un meniu.

DAR, ceea ce mi s-a părut foarte fain au fost următoarele:

1. e mică, foarte mică – senzația aia că te duci în vizită la cafea și stați în bucătărie, unde vecinul are, desigur, o bucătărie fff cool

2. poți să asculți o grămadă de povești despre ce mai fac oamenii, pe unde ies, pe unde pleacă și să cunoști toți nebunii din cartier, plus să te împrietenești rapid cu oricare din ei – capitolul de împrietenire la mine încă e puțin defect, eu fiind în continuare mega-introvertă

3. au un perforator care perforează în formă de inimă <3

4. îl au pe Romulus, care e foarte sociabil și, pe lângă că știe să-ți zică multe chestii interesante despre cafea, știe să facă din astea și ceva care în latină se cheamă „buricul pământului” și e manechinul din poză.

Ocazie cu care am aflat că umanitatea s-a stricat, că dacă ești punk la suflet poți să-ți iei rochie fosforescentă și la 70 de ani, că lumea iubește chestiile alea vechi – care acum se cheamă că-s autentice – și care e treaba cu doctorii de familie și la ce folosesc ei.

t_zero_coffee_shop_cafenea_cool_arta_bucuresti

T-Zero Coffee Shop

Am aflat și lucruri despre cafea, de unde reiese că nu contează cât de introvert ești, important e să fie ceilalți prietenoși ca să afli și tu chestii. Deci:

Flat white:

– un espresso dublu cu lapte care e pe val, și dacă nu știi înseamnă că ai lipsit de pe Planetă în ultimii 5 ani (Hi, humans!)

Espresso are în general puțină cofeină (doh!):

– adică mai puțină decât o cafea la ibric, pentru că e din cauză de cât timp se infuzează cafeaua cu apă

Granulația:

– contează destul de mult pentru că în funcție de asta apa trece mai greu sau mai repede prin cafea

Cei mai șmecheri tipi din Univers prăjesc cafeaua la căști:

– adică în funcție de sunetul boabelor etc. știu să aprecieze cât și cum trebuie prăjită

Nu orice cească e bună pentru cafea!

– e nevoie de cești cu fundul rotund care să învârtă cafeaua

Madison Coffee e o cafea high-end:

– adică eticheta îți dă toate informațiile (i like să citesc TOATE etichetele dacă au o poveste, asta mai ales și pentru că nu socializez) și are note de piersică și stafide aurii, dar, stai liniștit, că dacă nu ești mega-priceput nu le simți

Vezi filmul ăsta despre cafea!

– nu, nu o să începi să bei dacă tu o arzi pe ceaiuri de plante dar „o vei aprecia altfel :)”

Caz în care sper că am dat linkul bun, altfel o să ne uităm toți la ceva-altceva, noi să fim sănătoși!

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...