Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
16 apr. 2012

Stangacii cu ochii inchisi

Sincer va spun, mi-ar fi placut sa stiu sa scriu frumos, emotionant si captivant si sa fac asta in mod profesionist. Plus ca ar fi demn sa imi iasa treaba asta asta cu scrisul fara sa ma repet in cuvine. Pana la urma, un om care scrie din ceea ce i se intampla nu poate crea o viata intreaga bazandu-se pe aceleasi 20 de carti citite (inspiratie).

Asadar am scris doua texte la birou. Nu este nimic special in mesaj ci in cum au fost scrise. Unul dintre ele, este scris cu mana stanga si face parte din exercitiile zilnice de creativitate primite la cursul la care m-am inscris in urma cu 3 saptamani. Scopul este de a folosi parti nedominante ale corpului pentru a activa prin corespondenta emisfera cerebrala mai putin intrebuintata (vezi si mind mapping).

 

Cum era si evident, mi-a iesit un scris stangaci pe masura ideilor dintre randuri, care la randul lor au fost influentate de faptul ca ma concentram sa scriu cu mana stanga. Morala: ma focusez prea tare pe metoda si pe incercarile ca ea sa fie validata, desi aceasta validare este superficiala din moment ce doar pentru mine sunt importante o serie de detalii si doar eu tin cont de ele.

 

Al doilea text este scris cu ochii inchisi. O provocare mai mare in joaca la nivel personal, si in acelasi timp o idee de PR pentru responsabilitate sociala.

Mi s-a parut ca neincrederea ca va iesi ceva lizibil este mai mare, insa limitele par mai fluide. Morala: frica de a nu gresi flagrant imi pune cele mai mari bariere, dar pentru mine este in acelasi timp si unul dintre cele mai puternice impulsuri.

Nu stiu ce ar fi iesit daca scriam un text cu mana stanga in timp ce aveam ochii inchisi. Din cele doua exercitii, e clar ca ma descurc mai bine cu propriile stangacii, decat sa improvizez acolo unde nu vad lucrurile. Mai departe: care sunt stangaciile voastre pe care stiti ca ceilalti vi le accepta? Si daca e sa inchideti ochii si sa va imaginati: cu le-ati inlocui?

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...