Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
4 sept. 2013

Situatie incalcita

Am fost invatati ca mai bine sa fii istet si sa-ti iasa lucrurile cum vrei tu, decat sa stai sa iasa cum vor ele. Si ca o minte buna in cap, te ajuta sa transformi problemele in planuri concrete de actiune. Dar, cu toate astea, nu te ajuta sa castigi tot timpul. Pana la urma, se va gasi cineva mai norocos, mai tanar, mai puternic, mai fresh si mai destept. Care, cand e ceva „in aer” repara cu idei bune. Si care nu cauta doar solutiile care sa ii avantajeze pe ei, ci atrag ceea ce ofera: energie. Da, tot de-aia buna.

De la o idee proasta la una buna e un drum complet, mai ales cand creierul nu te ajuta intotdeauna sa iei deciziile cele mai potrivite. Altfel, o minte antrenata care isi mareste capacitatea de a fi creativa, inovativa si inventiva, n-ar pastra in ambalaj si obiceiul sa judece tot si sa fie ba iscoditoare, ba absurda, ba cicalitoare, ba din cand in cand ridicola. Cum se face ca mintea ori ne ajuta, ori se impotriveste lucrurilor care ne apar in viata? Doar intrebarile corecte contin deja solutiile destepte.

Mai bine de cei saraci cu duhul, cu mintea goala si fericiti. Ca atunci cand mintea nu iti e dusman, in inima lucrurile se simt la fel. Iar inima te fereste de regretele de tipul „ce-am avut odata”. Pana si durerea se simte la fel acolo, indiferent de situatie. Greutatea de a duce ce avem de dus vine din gandurile pe care le punem peste emotie.

Durerea fara puterea critica a mintii e ca o roata de bicicleta fara frane. Se duce la vale si, dupa ce trece, te lasa in pace sa iti vezi linistit de drum.

Insuficienta explorare, nu?

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...