Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
31 mai 2011

Simt nevoia sa nu-mi mai apartin

Ati vazut cat de diferite par lucrurile cand cineva se implica alaturi de tine in chestiile in care tu crezi? Sau cum te poate contagia cineva cu entuziasmul sau atunci cand tu stai in dubii? Dar ati vazut cum, in aceeasi masura, sunt oameni care mai rau incurca din dorinta de a ajuta?

Mie mi se pare nedrept sa profit de energia buna a celor din jurul meu pentru a face lucrurile sa mearga pentru mine. In egala masura, refuz, aproape spasmodic, oameni care insista sa accept lucruri pentru care nu sunt pregatita, cu riscul de a rata idei bune.

Si in mijlocul unor intamplari pe care nu le controlez, eu simt din cand in cand nevoia sa nu-mi mai apartin. Ca atunci cand esti judecat pentru alegerile pe care le faci sau esti vorbit pentru lucruri care nu se stiu decat din auzite. Oare ce nevoie acopera dorinta de a analiza viata celor din jur? Sa fie nevoia de atentie? Sau, poate, necesitatea de a multiplica propria viata cu intamplari la care nu participam in mod direct?

De asemenea, la fel simt si cand e vorba de lucrurile care trebuie facute sa te aduca in randul lumii. Pentru ca eu vad lumea ca pe un personaj colectiv care se intersecteaza cu ganduri si emotii personale, nicidecum un indrumator care ti-ar putea cere socoteala pentru ceea ce ai fost sfatuit sa faci dar nu ai facut. Chiar asa: unde cautam sfaturi cand avem nevoie de ele? Nu-i asa ca, nevazand un om mai multi ani la rand, il regasesti atat de departe de ceea ce esti tu in prezent incat nu ii mai poti spune nimic din intimitatea ideilor tale care banuiesti ca acum l-ar soca?

Nu am puterea sa aleg sa fiu doar in preajma celor care imi plac. Am insa un mecanism de autoaparare care ma indeparteaza de ce nu imi place, in ciuda unei interactiuni fortate cotidiene sau nu.  Este un fel de instrainare necesara care ma face sa nu mai consum energie in directii pe care nu le consider corecte. Sau nu le vad potrivite pentru ce am eu nevoie in momentul in care ele apar.

Sunt intr-o etapa in care nu prea mai vreau sa-mi apartin si ma intreb: cat din calitatea vietii noastre depinde de oamenii care interactioneaza cu noi?

 

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...