Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
11 iul. 2011

Sibiu in 3 cuvinte

Intrebarile sunt ale mele, raspunsurile ii apartin lui Razvan Pop, ghidul alaturi de care am vizitat Sibiul in weekend. Voila:

– Cum de esti pasionat de istoria orasului? Am vazut ca stii foarte multe povesti.
De mic mi-a placut istoria, Sibiul eminamente este un oras istoric si vrand nevrand am inceput sa citesc despre el si sa il descopar. Am inaintat in lecturile si studiile mele si am ajuns sa descopar o lume absolut unica si senzationala, cea a istoriei si culturii si vietii Sibiului. Acum pot spune ca am cam devorat tot ce s-a scris si cercetat, mai mult am ajuns a adauga si eu cateva caramizi.

– Ce stie lumea despre Sibiu si crezi ca ar trebui sa se stie despre oras?
Lumea din pacate stie putin si de multe ori nu tocmai corect. Exista un respect si o admiratie fata de orasul meu dar de cele mai multe au probleme in a-si argumenta admiratia. Cazul este valabil mai ales la sibieni. Lumea trebuie sa stie ca acest colt european era diferit daca nu exista acest oras. Sibiul si-a adus contrbutia sa decisiva la cultura europeana.

– Am inteles ca Sibiul este singurul oras din tara care a luat 3 stele in ghidul Michelin, ce a facut diferenta fata de alte centre istorice si culturale?
O mai buna organizare, un standard mai ridicat al serviciilor si in general un pas inainte fata de restul tarii in ceea ce priveste turismul. In Sibiu ai unde sa iti lasi masina, ai unde sa te cazezi, ai unde sa mananci, ai ce vizita, ai unde te relaxa si toata acestea fara sa te infurii.

– Cate obiective turistice sunt cu totul in Sibiu?
Asta e greu de spus, dar daca eu as face un tur absolut complet al Sibiului as prezenta peste 200 de obiective.

– Spune-mi 5 obiective de vizitat in Sibiu care tie iti plac cel mai mult.
Piata Huet, Piata Aurarilor, Muzeul Brukenthal, strada Centumvirilor, Parcul ASTRA.

– In afara de Sibiu care e urmatorul oras din tara care te-a cucerit?
As zice Sighisoara, Arad, Sighetu Marmatiei si de ce nu Iasi.

– Descrie-mi orasul in 3 cuvinte care surprind cel mai corect atmosfera de aici.
Istorie, prezent, viitor.

Update: Bodgan Brylynski, unul dintre organizatorii excursiei #prinsibiulmeu, a anuntat: „Anul viitor, Sibiul va capata o tenta exclusiv baroca. Pe parcursul intregului an 2012 se va desfasura proiectul Sibiu Baroc Update iar toate proiectele de pe agenda culturala a Sibiului vor avea legatura cu perioada baroca.”

#prinsibiulmeu este un proiect organizat de Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu si cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu. Alaturi de aceste institutii, parteneri mai sunt Hotelul Levoslav, Printcenter si Autonom. Multumiri pentru sprijin restaurantului Hermania, Atrium Classic Cafe, Vintage Pub, Supporter Sports Pub & Grill, Oldies Pub, CNM Astra si Muzeului National Brukenthal.

Credit foto: album de Oltea Zambori

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...