Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
23 iul. 2010

Seara mea gourmet

In numele viselor…
– pe vremea cand verile mele se scurgeau in gradina bunicii cea mai grozava provocare era sa incercam cate o reteta de desert pe saptamana, din cele 4 carti de bucate care stateau pretios in dulap langa borcanele cu gem de visine
– in majoritatea iesirilor mele urbane simt o atractie intocmai pentru specialitatile care lipsesc de pe meniu (desigur, eu nu stiu asta decat dupa ce comand)
– primul dulce de casa elaborat (la vremea aia) facut sub atenta indrumare a fost aruncat la pisicile care isi gasisera trai prin curtea casei. Dezamagire si  mai amara cand pisicile au refuzat categoric sa incerce isprava culinara care a ajuns prin urmare la cainele nostru de atunci. Care caine, din simpatie pentru pisici, a preferat sa flamanzeasca soldateste (una dintre tacticile lui de a se pune bine cu matzele, alta explicatie nu isi gaseste locul aici :P)
– niciodata nu ma pot hotari pe aromele pe care le-as incerca, fara sa nu vreau sa imi creez combinatia personala, pe nuante de gusturi si structuri dupa cum imi place
– mananc din ochi fiecare vis si fiecare vis la mine are o aroma de je n`ai sais quoi

Tres élégant...
cupcakes: sunt niste briose cochete, cu un look stilizat, glazurate atat de bine si colorat incat gestul de a le incerca devine de la sine sexy si simpatic. Mie imi plac insa structurile mai dense, in care ti se amprenteaza muscatura si simti toata greutatea gurii tale cum aluneca in consistenta dulce. Si imi plac straturile: care ascund fructe confiate, rabarba, cardamom, migdale, physalis, fistic, sofran, lime caramelizat,  iar uneori crema de lichior, toate acoperite cu martipan din migdale proaspat zdrobite
macarons: sunt asemanatoare pricomigdalelor, mai sofisticate si categoric mult mai seducatoare ca aparitie. Imi plac cele care au o consistenta ferma, care nu ti se sfarama in palma cand musti din ele iar compozitia lor de zahar si albus nu e aerata, uscata, usoara. Imi plac umpluturile cu nuci de macadamia, de lamaie, piersica, iasomie, ceai verde, afine, dulceata de rosii

A! Oui…
– imi place gheata zdrobita, frunzele proaspete de menta, romul alb sau feliile rotunde de portocala si lamaie verde, mierea de catina si apa usor mineralizata

Seara gourmet…
Ideile de mai sus s-au asternut de la sine aici dupa ce mi-am linistit spiritul in curtea Institutului Francez la Soirée Eté Gourmand, o intalnire in adieri de seara printre titluri in franceza, conversatii suave si mixuri din undegroundul electronic scoase la aer. Ocazie buna de ratacit simturile in degustari si de a inova in gand combinatii neconventionale de arome. Si de a racori fiinta cu limonada proaspata si revigoranta in pahare mari si generoase de… In pahare mari si generoase! 🙂

Pentru visele lor…
Cand aflati de limonada frais et sympathique ca se gaseste pe la astfel de evenimente urbane neconventionale, nu va retineti sa o gustati ca e pregatita de o echipa de oameni ghidusi comme une barbe  à papa 🙂  care sustin proiectul Pasi Catre Viata cu scopul de schimba in bine destinele unor copii care merita sa creasca si sa se bucure sanatosi de o viata frumoasa. In numele viselor pe care acesti copii le au!

 

 

 

 

 

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...