Alina Constantinescu

27 apr. 2020

Cea de-a doua săptămână. Wellness în 30 de zile

Deschid ochii dimineața și o nouă misiune mă strigă pe nume, cântă în patul meu și pe muzica mea (joc de cuvinte). Toate misiunile să vină la mine! Mă bucur să vă văd din nou, ce ziceți, v-am lipsit? Awww, ce drăguț, și voi mi-ați lipsit. Am avut o săptămână retrasă (și periculoasă). Și ca să nu scrijelesc pe pereți cum trece fiecare zi, am început acest program.

Luni – Mâncaaare

Ghici ce? Este subiectul mereu preferat. Serios: îmi place să mănânc din ochi. Okay, și din vorbe. Și la sfârșit să mă odihnesc în Savasana. Bine, acum mișcaaare. Știința zice că 1,6 grame de proteine per kilogram corp per zi sunt tot ce trebuie, așa că mai mult de atât nu-i necesar – și oricum nu generează rezultate mai bune în masă musculară. Totuși, recomandările la scară mare sugerează doar 56 grame de proteine pe zi pentru bărbați și 46 de grame pe zi pentru femei. E timpul să scot cântarul din mine!

Marți – Prânz făăărăăă internet

Provocare: să stau la distanță de internet. În.Fiecare.Zi. Ceea ce înseamnă că pot să încep cu prânzul – și e foarte bine. Hello, prânz! Adică mâncaaare. Mâncarea fără internet e delicioasă-gustoasă și ghici cine merită ceva delicios-gustos? Eu.

Miercuri – Aaaer

Adică respirație. Inspir, expir. Inspir când trebuie, expir când trebuie. Adică nu ca atunci când îmi pierd interesul sau nu-mi place. Invers decât atunci. Ca acum, în timp ce-mi țin echilibrul, fac flotări și squats în cele ș-a-ș-e minute de mișcare. Asta ca să nu zic nimic de plimbarea în jurul blocului.

Joi – Muzicăăă

Nu doar că am o melodie în cap, în suflet, în telefon, am un playlist întreg. Oxitocină pură! Îl share-uiesc și aici și nu vă cer nimic la schimb. Dar să nu dați play și pe urmă să mă întrebați (de) ce ați ascultat.

Vineri – Stiiil

Stilul meu e să fac cele șase minute de mișcare în timp ce îmi privesc umbra cum se lungește pe tavan și par un monstru de pe Marte, iar Motana mă privește critic din poziția sfinxului.

Sâmbătă – Salatăăă

Aș putea să mănânc salată în loc de savarine, oricând. Dar n-aș adăuga avocado niciodată. Este verde. Este urât. Și are gust de unt. Doar că e verde.

Duminică – Recunoștință

Câteva lucruri care îmi sunt dragi: mierea cu lavandă, copacii înverziți și foșnetul frunzelor, le aud des pentru că literalmente dorm cu capul sub fereastră, jocul fabulos al norilor, apusurile senzaționale în roz și portocaliu.

Știm cu toții că timpul e important, așa că programul continuă – urmează încă două săptămâni.

#NYTWellChallenge

 

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...