Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
5 iul. 2010

Protest impotriva zambetului

Nu! Nu mai e disponibila sa rada sau sa-si fluture amabilitatea dintr-o idee de politete prost inteleasa! Nu, nu e simpatica tot timpul pentru ca are dreptul sa fie suparata, nervoasa, romantica, uituca. Si sa spuna ce crede, chiar daca stie ca tacerea e cel mai sigur raspuns!

Nu ii mai cereti sa sa bucure intr-un context pentru care nimeni nu face nimic sa fie vesel! Creativitatea presupune schimbare! Pasiunea trebuie hranita in fiecare zi, chiar daca uneori cand ti-e sete fericirea sta doar intr-un pahar cu apa! Apa nu te mentine creativ, bogat in idei, solutii, gesturi care surprind frumos! Nu ii mai cereti sa faca sacrificii pentru a salva aparente pe care altii le murdaresc fara jena!

O stiti asa cum e si, uneori, chiar cum nu o vreti sa fie! Dar toata fiinta ei de acum e un manifest pe care l-ati putea citi cu usurinta daca v-ati asuma sa ii deslusiti cuvintele. Mai ales cand toate cuvintele ei striga din priviri, din par si din toate culorile in care se acopera. Nu o mai fortati sa aleaga dintre variante pe care altii le-au scuipat printre dinti dupa ce si-au inmuiat intentiile intr-un belsug ireal si lipsit de valoare.

Nu, ea nu mai cauta sa fie inteleasa de toti deci nu incercati sa o intelegeti! Nu va cere nimic in schimb cu toate ca va impiedicati de ea cand cele mai nobile ganduri va poposesc pe gene. Pacat insa ca nobletea a fost interzisa in zilele noastre!

Ea are vise pentru o lume care nu e asta, nu e aici si nu asa… Pluteste pentru ca se apara, pe cand altii se apara lovind cu tot ce au mai urat in ei. Se ineaca in energiile judecatorilor care o vad rupta din normalitate. Daca realitatea pe care o traim e normala… Uneori e prea prapastioasa, alteori triseaza doar sa se amuze. Dar e mereu principiala desi e unul dintre acele lucruri pe care continua sa le faca cand e constienta ca nu o ajuta la nimic. Intre timp, a intors pe dos alte lucruri stabilite ca firesti dintr-o obisnuinta colectiva si a scormonit dupa extreme, doar pentru a-si mai potoli dependenta de frica.

Isi doreste insa cu orice pret un singur lucru: sa respire! Sa fie libera ca aerul a carui prezenta o simti doar cand nu il mai ai. O desfigureaza canicula la fel de mult ca interesele avide, meschine, ranjetele sub forma de glume si soaptele conspirative. Nu poate fi o prezenta printre aceste elemente desi e acolo, cu ele, privind dezarmata! Ca daca asta e „viata reala” cu regret a ales de mult sa nu participe. Nu de alta, dar ei nu ii plac jocurile unde nu se respecta nicio regula. Fiindca nu ii aduc nicio bucurie reala si cu atat mai putin inchipuita! Inchipuiti-va ca ne mintim oricum suficient cat sa nu ni se atrofieze muschii rasului deci orice alta bucurie imaginara in plus e incapabila sa isi mai joace rolul pentru care exista de la bun inceput!

Cand credeti ca stelele sunt inutile, nu, nu ii mai cereti sa va zambeasca fiindca nu mai e disponibila…

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...