Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
24 apr. 2012

Problemele din coltul buzelor

Exista in functie de valoarea pe care o dam lucrurilor probleme pe care le consideram importante sau nu. Totusi, zic eu ca nu importanta este definitorie pentru a face ca o problema sa se contureze la nivel personal in ceva ce trebuie rezolvat, pentru ca problemele nu sunt doar importante si atat.

Sunt si probleme mici dar multe care necesita poate nu atata atentie cat organizare si ritm. Alte probleme pot fi serioase si atat! Pentru ca si noi vedem lucrurile mai degraba conservativ decat inovator. Si atunci, asta le face sa para grave desi problemele pe care noi le vedem serioase sunt doar plictisitoare, si  trebuie sa fiti de-acord cu mine la faza asta.

Dar sunt mai multe nuante fine aici: problema poate fi urgenta, grava, usoara, care implica multa lume, care te scoate din casa, care te tine in casa, care nu iti da voie sa mananci, care nu iti da voie sa vorbesti, care te pune sa bei multa apa, care…

Mai sunt si cele care nu se regasesc in cele enumarate mai sus, in sensul in care nu te deranjeaza foarte tare, poti sa traiesti cu ele, insa principala lor caracteristica e ca revin si asta e de-a dreptul sacaitor. De fapt, nu problema in sine e o problema cat faptul ca ele dau peste noi si noi peste ele mai des decat se schimba culoarea semaforului intr-o zi. Acea problema care nici nu stii ca e acolo pana nu te loveste ca o raguseala de care nu ai nevoie cand tocmai ai iesit in oras cu grupul de prieteni.

Desigur, mai sunt si problemele inchipuite, falsele probleme si eterna problema in multe feluri definita care iti da batai de cap. Unele sunt de serviciu, altele sunt de timp liber, pe unele ti le creeaza cei cunoscuti, cu altele te trezesti neprevazut la usa, pe podeaua din baie, sub chiuveta, in buzunar sau in talpa piciorului.

Daca ma gandesc mai bine problemele sunt niste porcusori zgomotosi de care nu ne mai auzim gandurile si care fac mizerie in rutina noastra psihosomatica. Si pentru ca creierul meu proaspat antrenat cauta tipare noi de gandire nu pot sa nu intreb: daca problema ta cea mai mare ar fi un animal care ar fi el? Daca ar fi culoare care ar fi ea? Daca nu ar exista probleme cu ce altceva ar putea fi inlocuite?

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...