Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
3 ian. 2012

Priveste-te sau nu prin ochii celuilalt?

Mi s-a spus de cateva ori, din surse diferite, ca sunt prea dura si rea cu mine insami. Ca nu ma iubesc suficient de tare incat sa iau lucrurile in pasi mici. Ca sunt extremista si, cautand perfectiunea in ceea ce ma priveste, sunt nedreapta cu propriile mele mici initiative.

De prea multe ori sunt nemultumita pe ce nu stiu, pe ce nu fac, pe ce nu ma prind ca trebuie facut… Ori sunt agresiva cu scrierile mele de pe acest blog. In realitate, foarte putine texte de aici ma multumesc in primul rand pe mine, desi toate, exceptandu-le pe cele stranse intr-o categorie speciala, sunt scrise de mine. Practic, sunt in contradictie cu propriile mele ganduri si idei. Iar daca ma uit la cele mai populare posturi de pe blog, care apar listate in josul paginii, aproape ca sunt in contradictie si cu unii dintre cititori 🙂

Ma nemultumeste in general lipsa de evaluare cand taxam pe cineva ca intr-o lupta surda, nicidecum din dorinta de a-i aduce o corectie ori de a-i imbunati ceva in maniera de a face lucrurile. De exemplu, eu am aceasta convingere ca scriu mediocru. Scriu coerent, insa nu consider ca am talent, nici ca scriu cu voce. Convingerea imi apartine doar mie (sper :D), si pana acum, nu mi-a fost impartasita in niciun fel de cititorii care au mai trecut pe aici, de cunoscuti ori de prieteni. Am primit de cateva ori mici atentionari in privinta vreunei virgule prost puse ori a vreunui dezacord. Insa de aprecieri in privinta calitatii textelor nu am avut parte.

Si in aceste conditii, cum stiu ce, unde si cat sa imbunatatesc? Cum ajung sa fac lucrurile asa cum trebuie facute? Cum ajung sa am un stil in scris? Unde sa caut eu judecata si corectia de care simt ca am nevoie pentru a mari gradul de calitate al textelor mele?

Cum ar fi daca in 2012 posturile advertorial de pe bloguri ar fi recompensate in functie de calitatea textului scris? Dupa o analiza de credibilitate-coerenta. Eu cred ca orice sportiv, oricat de talentat si de muncitor ar fi, are nevoie de un antrenor bun  pentru a face performanta…

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...