Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
25 sept. 2011

Prin Orasul lui Mitica

Pe Corina Georgescu o stiu din 2009, de pe vremea cand interactionam pe twitter, iar twitter era la moda. Intre timp ne-am tot intalnit, ne-am imprietenit de-a binelea si ne-am vazut la multe dintre evenimentele dedicate bloggerilor.

Anul trecut in vara m-a invitat sa particip la ideea la care ea lucra de ceva vreme. Era vorba de un tur al Bucurestiului, cu scopul de a redescoperi orasul. Tin minte ca a fost o zi din aia cu mult soare si ca unul dintre obiectivele de vizitat a fost Muzeul Satului unde am mancat prajituri cu miere.

In acest an, am avut placerea sa particip la alte doua tururi de redescoperire a oraselor inspirate din ceea ce Corina a propus vara trecuta. Este vorba de excursiile #prinsibiulmeu si cea de-a doua editie a turului #timisoaranoastra.

Ieri a avut loc din nou #prinbucurestiulmeu, de data aceasta cu referire simbolistica la Mitica, personajul lui Caragiale. Eu inca nu cunosc potentialul de frumusete al acestui oras desi stau aici de aproape 10 ani. Inca mai aflu lucruri… Poate si pentru ca e un oras care are multe de zis: „Turul de oras este alcatuit dupa un concept istoric, artistic si pe straturi de civilizatie. Este foarte mult de prezentat si foarte util chiar si pentru bucuresteni (sau mai ales pentru ei)” – Magda Nicolae, ghidul excursiei. Traseul propus a fost Piata Victoriei – Calea Victoriei – Piata Palatului – Opera – Academia Militara – Colina Patriarhiei – Piata Unirii – Curtea Veche (Hanul lui Manuc) – Universitatea – Casa Poporului – Palatul Mogosoaiei – Muzeul Taranului Roman.

Nu am prins decat ultimele doua destinatii (din motive de program personal) dar m-am bucurat sa intru pentru prima data in palat si sa descopar la MTR expozitia sunetelor Pe aripile timpului: o calatorie printre diverse melodii traditionale ori actuale, pe care le poti asculta in sali special amenajate astfel incat sa simti cum muzicile se transforma odata cu lumea. Merita vizitat! Expozitia dureaza pana la anul in februarie si a fost adusa la MTR cu ajutorul Muzeului de Etnografie din Geneva si cu Ambasada Confederatiei Elvetiene în Romania.

Am ramas la final cu o idee preluata din filosofia ritualului la tarani despre care ni s-a vorbit ieri: obiectul mare il ajuta pe obiectul mic. Dar mai sunt si alte impresii pe care va invit sa le cititi:
Miruna Siminel: Tu sa Bucuresti, eu sa bucuresc, noi sa bucurim
Andreea Burlacu: File din Bucuresti
Alex Mielus: La plimbare #prinbucurestiulmeu 2011

Evenimentul a fost organizat de blogdeturism.ro iar partenerii de proiect au fost:
Paralela 45site si prezenta media: facebook, twitter
Hotel Razvansite si prezenta media: facebook, twitter
Groupon Romaniasite si prezenta media: facebook, twitter
Laser Maxxsite si prezenta media: facebook, twitter

 

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...