Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
11 mart. 2011

Povestile recastiga emotii pierdute

Cetatile sunt catalizator pentru imaginatie. Intotdeauna acolo unde exista o fantana exista si o poveste. Intotdeauna unde exista un castel se ascunde un trecut tumultuos si plin de patima.

Cele mai bune povesti apar atunci cand te lasi provocat de experiente. Regulile iti vor reduce din posibilitatea de a explora daca nu iti asumi ca singura regula pe care trebuie sa o respecti este sa fii responsabil.

Nu conteaza cate povesti ai trait atunci cand stii sa construiesti povestile pe care ceilalti sunt dispusi sa le asculte. Orice poveste bine spusa dezvirgineaza emotional. Cand nu stii sigur cat e real si cat e improvizatie, lumea ti se pare o mare poveste la care pana atunci nu te-ai uitat cum trebuie.

Un sofer isi castiga experienta nu dupa numarul de masini conduse ci dupa diversitatea de dificultate a drumurilor pe care le strabate. Singura linie continua peste care poti depasi regulamentar este cea a propriilor perceptii.

Oamenii curiosi poti fi mai usor starniti daca ii strangi impreuna si le oferi pretextul de a explora. Femeile sunt o audienta mai generoasa.

Barbatii care isi leaga experientele de femei care nu sunt frumoase vor cauta in reactiile celorlalti barbati acele semne pe care ei vor sa le vada ca sa poata valida frumusetea de care ei insisi nu au parte.

Femeile puternice iubesc competitia dar asta nu le aduce mai multa intelegere pentru cum ar trebui sa iubeasca sau sa se lase iubite. Nesiguranta este cea mai grea haina pe care sufletul o poarta atunci cand nu simte apreciere. Invidia apare cand punem prea multe ganduri premium in experientele altora.

Iti recastigi linistea cand iti recastigi somnul. Povestile bune nu iubesc o minte treaza si mereu in alerta. Cand nu mai esti atent la cum ar trebui sa ti se intample, cele mai multe lucruri au sansa sa devina de poveste.

Orice traseu care te plimba prin istorie, geografie, aventura si oameni este una dintre cele mai ofertante ocazii pentru experiente si povesti. De azi eu incep sa traiesc ultimele 3 zile ale acestei povesti…

*Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, DaciaRomtelecom, Paralela 45Igloo si Muzeul National al Taranului Roman.

Credit foto

 

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...