Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
2 aug. 2013

Podul

Atunci cand emotii vin insotite de ganduri care te critica, pe tine si pe cei din jur, urca pe pod. Atunci cand nu mai poti nimic decat sa te gandesti ca viata, pe nedrept, nu ti-a indeplinit asteptarile, urca pe pod. Si cand ai ajuns intr-o situatie grea, de-ti vine sa iti plangi durerea zile la rand, si ba iti e frica rau de tot, ba te infurii, si ai vrea sa fii atat de nervoasa incat dintr-o singura incercare sa ii schimbi pe ceilalti si totul sa redevina cum era, urca pe pod.

Si urca pe pod si cand toate emotiile dureroase te fac sa vezi lucrurile pe care le pierzi ca fiind de neinlocuit. La fel, cand nu mai ai putere decat sa te retragi in amaraciune si te framanta toata nedreptatea de care ai parte. Si cand emotiile vin ca la robinet si nu se mai opresc. Dar si cand sentimentele te imping la actiuni si ganduri negative.

Si cand, in tot ceea ce ai facut pana acum, te-ai lasat acaparata de filmul vietii tale, urca pe pod. Si urca pe pod daca ti se pare ca viata ta a fost un film care te-a facut sa razi, in timp ce urmareai fascinata ca zilele erau perfect normale, si erai multumita cu ce aveai, si era bine, si nu mai stiai ca de fapt te afli intr-o arena mult mai mare. Ca viata face uneori ca dintr-o data, in timp ce tu iti urmareai firesc filmul vietii tale, sa se aprinda luminile. Si asa, brutal trezita la realitatea din sala, ai vedea ca esti inconjurata de oameni, iar afara cerul nu are nori, si s-a facut deja de ultima luna de vara. Ca filmul nu se termina cand iesi din sala.

Atunci cand esti trista, si nu mai ai forta, si mintea ta vrea sa intre in depresie si sa uite tot, imagineaza-ti ca te afli intr-un rau plin cu toate sentimentele negative care te-au secat de lacrimi. Si imagineaza-ti ca iesi din apa si urci pe un pod. Si te uiti in jos, la rau, si vezi cum curge pe sub tine. Si lasi aceasta apa sa curga cu toate durerile iar tu stai sus pe pod lasand sa se scurga emotiile grele din tine precum apa la dus.

Uneori, cand oamenii sunt foarte tristi, ajung apropiati in suferinta lor. Si atunci se indeamna unii pe altii sa urce pe pod.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...