Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
9 mart. 2010

Online versus Offline

Cat de mult inseamna mult?
„Cei mai multi utilizatori de internet sunt online 6 sau 7 zile pe saptamana (71%)” conform studiului MCDC (Marketers & Consumers, Digital & Connected) derulat de IAB Europe si preluat de IAB Romania.

Un articol din Ziarul Financiar anunta intentia celor doi operatori de telefonie mobila, Orange si Vodafone, de a avea acces la infrastuctura de telefonie fixa Romtelecom pentru a livra, printre altele, si servicii de internet.

Printr-un SMS informativ aflu ca incepand cu aceasta luna Vodafone nu mai distribuie facturile prin posta, acestea fiind disponibile doar online.

Cred ca…
In online se manifesta tot mai mult tendinta de ultrasofisticare a comunicarii si de influenta.

Prin instrumentele lui specifice (retele de socializare, bloguri, platforme, forumuri…) acest mediu e folosit pentru a insera idei. Fac exceptie incercarile timide, nemonetizate si personale ale celor care utilizeaza online-ul pentru a expune ganduri, franturi, pareri sperand ca ceilalti sa isi dea seama si sa decida dupa liberul arbitru daca sunt bune sau nu.

Online-ul creeaza senzatia unei intimitati ciudate si incurajeaza o cultura a consumului excesiv de informatie care nu e neaparat relevanta, eficienta, originala.

In spatele unui monitor, dovezile de curaj se amplifica. E mai usor sa disimulezi sau sa oferi puncte de vedere care nu sunt extensia personalitatii tale. De aceea, pentru cei care nu si-au format un spirit de selectie dur, critic, nemilos si lucid internetul isi pierde din simplitate.

Cele doua medii, la nivel de perceptie generala se exclud. Observ (observatie empirica dar valabila) ca statul pe net este mai degraba asociat cu o proasta administrare a vietii si a timpului personal, decat cu folosirea inteligenta a netului ca resursa.

3 Intrebari
Sa fie lipsa de selectivitate a informatiilor unul dintre motivele pentru care online-ul e masiv folosit ca sursa de divertisment facil?
Sunt provocate sau mai mult confiscate identitatile in online?
Ce nevoi flateaza online-ul?

Credit foto: Flickr

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...