Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
30 sept. 2011

Octombrie incepe in forta

Desi maine e o zi de sfarsit de saptamana, e in acelasi timp si inceput de luna. Si cum sta bine fiecarui inceput, se anunta si doua evenimente care acompaniaza frumos prima zi de Octombrie.

Unul dintre ele este Noaptea Bibliotecilor cu biblioteci deschise, concerte, mese rotunde si expozitii, o idee pornita din ambitia unei echipe entuziaste si energice (link back to the source :D). Sunt deschise pe timpul noptii o serie de bibiloteci si institutii cat sa mergi sa vezi despre ce e vorba si sa nu dormi acasa. Programul pare ofertant.

Al doilea, se afla deja la cea de-a saptea editie si se va desfasura pe perioada urmatoarelor 9 zile. Este vorba de Romania International Film Festival (RO-IFF) in cadrul caruia vor rula peste 40 de filme, scurt – metraje si documentare.

Festivalul este unic mai ales datorita celor doua sectiuni competitive distincte, cu premii in valoare totala de 4000 de dolari: CineBlackSea care promoveaza cineasti est-europeni de la Marea Neagra si Woman in Cinema adresata exclusiv femeilor – regizor.

Vor putea fi urmarite de la filme care provoaca, la filme recompensate cu Oscar (vezi In a Better World) la filme romanesti asteptate de public (vezi continuarea seriei Liceenii). Imi doresc sa ajung sa vad Dolce Far Niente regizat de Nae Caranfil, film difuzat cu aceasta ocazie in premiera in Romania.

Evenimentul este organizat in parteneriat cu 17 colaboratori, sponsori si parteneri media. Biletele costa doar un leu si pot fi cumparate de la casele de bilete Corso si Eforie. Pentru a nu rata ceea ce va intereseaza urmariti detaliile si programul complet.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...