Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
8 dec. 2013

Nu vezi lucrurile asa cum sunt ele. Le vezi asa cum esti tu

Unii au tot ce vor si sunt fericiti. Altii nu reusesc intr-o viata sa obtina ceea ce merita. Nedreptate? Nenoroc? Exista intotdeauna un motiv pentru care ti se intampla ce traiesti acum. Si, de asemenea, un motiv pentru care oamenii apar in viata ta. Chiar daca nu ai nevoie de ei sa apara si sa iti schimbe socotelile. Te-ai gandit ca poate tu le vei schimba viata lor?

Nimeni nu primeste ceea ce vrea. Mai degraba, primim ceea ce credem despre sine. Stima de sine iti influenteaza profund comportamentul, in fiecare moment al vietii. Iar modul in care te vezi pe tine insuti poate fi foarte discutabil. Unii se pot aprecia foarte tare, cand in realitate, intr-o anumita zona a vietii lor, au de fapt un self-esteem precar.

Tu cum te vezi cand te uiti in oglinda? Cat de mult te respecti, te placi si te accepti ca persoana? In ceea ce traiesti si in modul in care esti iubit, alegerile nu le faci doar tu. Le face si subsconstientul tau in functie de ce considera ca e adevarat despre cat de mult meriti, despre cat de capabil si valoros esti.

Se pare ca pentru a primi ceea ce meritam, este esential sa ne evaluam corect. Atat in aspectele cognitive si de comportament, cat si in cele afective. Sunt destule directii in care te poti evalua, dar si multe legende. Japonezii considera ca fiecare dintre noi are trei fete (chipuri). Pe prima o arata lumii, pe a doua prietenilor apropiati si familiei, si pe a treia nu o arata nimanui. Si asta e adevarata oglinda a cine esti de fapt.

In ce ma priveste, fara doar si poate ca nu toata lumea ma intelege. Mi se pare firesc. Pentru ca nu ei vor merge pe drumul meu de viata, ci eu!

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...