Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
27 iun. 2014

Mi-am pus amarui in pene

… si mi-am adus aminte ca ani la rand am urat ciocolata neagra. Aia care face „crant” si e lucioasa ca o pereche de pantofi lustruiti. Dar si atunci ca si acum tot aspra, neofertanta si aproape uscata o gasesc. Stiam eu la acea vreme ca ce e dulce si cuminte e mai bun. De atunci a trecut o viata.

De la un moment dat, dupa ce am aflat cum e sa traiesti cu amarul de pelin pe limba, vreme de mai multe luni, dulcele pe care mereu l-am mancat cu pofta a devenit tot mai amagitor, solicitant si gol. Si m-am indepartat de acel dulce bun cu care am crescut, asa cum te indepartezi de un fost iubit cand drumurile se despart.

Nu departe de curand, am aflat ca ciocolata poate fi si altfel. Un artefact. O mirodenie. Cu puteri initiatice. Din soiuri de cacao pure. Care necesita alte nevoi de consum decat iti cer papanasii, pufuletii si bomboanele. Insa multa vreme a trecut pana cand citind, mirosind ideile, indepartandu-ma si revenind la ele, m-am apropiat firesc de aceasta atat de voluptoasa si nutritiva ciocolata cruda, neagra. Ca ma speria incarcatura de sens pe care o poate avea o feliuta si cred ca a fost nevoie sa stau mult pe tusa si sa privesc pana cand, asteptand, mi s-a facut dor. Si bine am facut. Pentru ca azi, am acea rabdare fara de care n-am mai putea sa ne descoperim reciproc dincolo de ambalaj.

Ea ma vede ca o lebada, generoasa si blanda. Eu o simt profunda si parfumata. Ea ma incurajeaza sa fiu vulnerabila, eu invat sa o respect. Si din jocul nostru de energii a iesit un portret cu 11 intrebari si raspunsuri. Despre ce este vital pentru mine, despre cum iubesc, despre care este cel mai frumos lucru pe care l-am trait, despre cum consum ciocolata cruda si de ce sunt o cucoana care isi tine ciocolata in dulap 🙂

Ma bucur ca noul #amaruideciocolata este live. Are la un loc acele sortimente deosebite pe care acum le gust si altele care asteapta ziua cand vom avea impreuna experientele noastre personale. Iar acest magazin cochet si cu mult miez este si mai trudit si mai frumos decat a fost vreodata!

alina-fotografii-amarui-de-ciocolata

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...