Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
6 iul. 2011

Mesaje pentru ravase

Am gasit prin Amzei, la un magazin cu multe produse organice, de la cosmetice bio la condimente, printre alte dulcegarii, de la sirop de artar la tamarind si martipan, aceste prajiturele din faina de tapioca, lapte de cocos, susan negru si ceai verde. Suna mai sofisticat decat sunt in realitate, mie mi-a placut ideea de aroma de ceai verde si mai ales faptul ca aveau ravase.

Intr-o cutie sunt 10 astfel de prajiturele, ambalate individual, fiecare dintre ele ascunzand cate un mesaj de… noroc. Am notat mai jos textele din ravasele pe care le-am descoperit in cutie, pastrandu-le in engleza (vin scrise in patru limbi diferite, dar pe langa franceza, celelalte doua imi sunt necunoscute pana azi):

– You are a true friend

– Good news will come to you by mail

– Whoever you are, be proud of it

– Now is a good time to buy stock 29 32 03 38 11 45

– What looks like an appealing offer may not be

– Do not cling to any single idendity 07 24 26 35 34 01 (asta e cel care mi-a cazut mie in mana, pe restul le-am desfacut din curiozitate)

– Whatever arrangements you make are apt to be final 46 23 27 34 36 06

Nu stiu ce reprezinta seria de numere, dar ma gandesc ca nu au fost trecute la intamplare, asa ca le-am pastrat, poate se inspira careva din ele la pariuri 🙂

Am citit despre prajiturile cu ravase ca desi sunt legate de traditia incheierii unei mese cu meniu asiatic din bucataria chinezeasca, de fapt sunt o inventie americana. Se fac destul de usor, dar e nevoie de putina atentie si indemanare pentru a le da forma specifica. Am vazut ca initial sunt rotunde si plate ca niste miniclatite, iar cat sunt calde si flexibile se pune ravasul in interior, se indoaie si li se da forma folosind marginea unei cani.

Mesajele pot fi de dragoste, haioase sau motivationale si desi cele originale imi par putin mistice si cam triste, cred ca adaptate si traduse ar smulge zambetul celor pe care vrem sa ii surprindem. Chiar asa, voi ce faceti cand vreti sa ii surprindeti pe cei dragi?

 

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...