Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
20 iun. 2013

Medicina sufletului

Pentru ca eu cred ca suntem mai mult decat suma aparantelor pe care le gestionam (si bine ar fi sa constientizam asta si asta sa conteze de fapt) si pentru ca spiritul nostru nu este nicidecum imaginea pe care ceilalti o proiecteaza asupra noastra, redau mai jos cateva lucruri pe care le-am frunzarit online si cu care sunt de-acord:

Mancare vs. nutrienti vs. energie

Mancarea condenseaza energie, ea insasi fiind energie transformata. Ceea ce alegem sa mancam determina calitatea nutrientilor si a energiilor pe care le aducem in corp. A manca este un mod de a extrage si de a elibera energie, un proces prin care absorbim si procesam fortele naturii si care ne afecteaza. Interactionam cu ceea ce mancam atat la nivel fizic dar si emotional, mental si spiritual – determinandu-ne astfel sanatatea si calitatea vietii.

In afara digestiei mancarii, ficatul si rinichii muncesc mult mai mult pentru a procesa toate chimicalele din carne sau din mancarea procesata comparativ cu cea organica. Mai mult decat atat, atunci cand consumam carne, se considera ca primim energia animalului, inclusiv energia modului in care a fost crescut sau frica si traumele din momentul sacrificarii.

Pelinul, puternic si surprinzator

Pelinul este cel mai puternic tonic amar de la noi. In dezvoltatea tratamentelor anticancer s-a dovedit ca extractul de pelin favorizeaza distrugerea celulelor canceroase, in cazul leucemiei, cancerului de san si de prostata. Comparativ cu metodele traditionale de tratament care distrug nu numai celulele canceroase, ci si pe cele sanatoase – o data cu zece celule canceroase fiind distrusa si o celula sanatoasa-  extractul de pelin ucide 12.000 de celule canceroase si doar una sanatoasa.

Relatie vs. imagine

Se considera ca lipsa tensiunii dintr-o relatie face ca relatia sa inceteze si sa devina de fapt doar o stare de somnolenta confortabila, pe care majoritatea oamenilor o vor si o prefera. Conflictul apare cand intre realitate si dorinta de confort exista diferente. Goana dupa siguranta devine o investitie in confort si atunci relatia contine chiar insecuritatea. Functia relatiei este aceea de dezvalui sinele, relatia fiind de fapt un proces de auto-descoperire, auto-cunoastere si auto-dezvaluire, care cere ajustari constante si o flexibilitate a gandurilor si emotiilor.

Majoritatea dintre noi evita tensiunea din relatie, alegand confortul, tihna si siguranta sau ajustarea de dragul aparentelor. Asa se intampla ca relatiile pe care le avem sau propria familie devin de fapt un refugiu lipsit de pericol si uneori un obstacol care dezvolta dependente mai degraba decat fericire si evolutie.

Prin relatia pe care o avem cu fricile noastre si prin propriile sperante cream imagini pe care le proiectam asupra celorlati. Imaginea pe care o ai despre o persoana, despre iubitul, sotul ori copilul tau, este imaginea cu care de fapt ii privesti pe acesti oameni. Placerile impartite cu partenerul de viata, furia, magulirile, confortul si toate lucrurile pe care le aduce viata de familie creeaza o imagine a sotiei despre sotul ei si similar. Deci relatia dintre doi oameni, indiferent ca sunt sot- sotie, iubit-iubita sau prieteni/ amici/ cunoscuti este o relatie intre imagini, simboluri si memorii. Dar imaginile sunt rezultatul gandirii rationale ci nu a iubirii.

Traume sexuale

Prezenta energiei masculine in majoritatea aspectelor vietii face in prezent ca relatiile sexuale sa fie din ce in ce mai mentale, iar sexualitatea un concurs. In timp femeile si-au inchis chakra sexualitatii si au inceput sa isi cultive abilitatile razboinice. Traumele emotionale aparute printre barbati si femei in ceea ce priveste sexualitatea lor a dus la aparitia unei optiuni noi,  a homosexualitatii, ca modalitate de vindecare a traumelor sexuale.

Unele suflete au considerat ca o relatie sexuala cu o alta persoana de acelasi sex, le va vindeca neincrederea in propria sexualitate, in sensul ca o femeie poate simti cum are nevoie o femeie sa fie atinsa, iar un barbat poate simti cum are nevoie un barbat sa fie atins. Aceasta se doreste a fi o etapa intermediara in evolutia sufletului, iar odata cu vindecarea temerilor fata de propria sexualitate sa se revina pe calea naturala de evolutie spirituala.

Idei preluate si inspirate din Medicina Sufletului de aici.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...