Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
10 sept. 2010

Masculinitate fara maniere

Un barbat bun stie sa aprecieze femeia cu care se intalneste in oras pentru ca o tine in brate cand se reintalnesc si o saruta prieteneste la plecare dupa prima intalnire. Stie sa protejeze femeia-colega pe care nu o jigneste cu jocuri de orgolii ascunse sub pres si nu ii vede micile scapari ca o dovada de sfidare. O femeie este neatenta doar cu barbatii pe care nu ii (mai) respecta!

Un barbat bun isi iubeste neconditionat femeia-mama, o intelege dar nu o moralizeaza, o ajuta dar nu se face dependent de cerintele ei din neputinta. Inoveaza in alegeri si face mereu alegeri proaspete. Unui barbat ii sunt ingaduite multe dintre cele care se fac si mai multe dintre cele de nefacut, sub haina impermeabila a discretiei.

Pe o piata corecta egalitatea dintre barbati si femei nu isi are rostul. Mireasa inca imprumuta numele sotului dupa casatorie ca o forma de renomizare a femeii. Iar aceasta forma inca se bucura de apreciere desi femeia desemnata cu un nou nume e lasata fara o parte din ceea ce era pana atunci identitatea ei.

Cand interactiunile nu sunt doar apa de ploaie, ci provocari frumoase, ele pot regla chimii, energii, entuziasm si pasiuni si atunci nu sunt doar situatii dominate de incordare din care unul trebuie sa cedeze, sa iasa sau sa scape. Exista cazuri cand barbatia ineficient folosita alimenteaza relatiile cu stres nu cu hormoni. Legaturi de birou cu umilire in dialoguri scrise  nu cu umor.

Femeile tanjesc dupa forme alternative de roluri potente si eroice doar cand nu se simt apreciate si nici recunoscute pentru propriile calitati si aptitudini! Aroganta agresiva si gratuita a unui barbat poate degrada feminitatea uneori mai mult decat o poate face pierderea libertatii pentru fiinta umana.

Barbatii pierd cand sunt egoisti, lasi sau joaca murdar. Mai ales in fata unei femei. Pierd si mai mult cand isi neaga virilitatea prin vestimentatie de etern adolescent. Pierd cand se impun prin raspunsuri care pot scarbi pentru toata viata o femeie. Si mai ales pierd cand invadeaza proprietatea comuna cu dorinte abrutizate a caror singura implinire e menita sa ii gadile in barba.

Un vanator ar putea sa jeneze cu lipsa lui de a pandi oportunitati dar un barbat compromite definitiv admiratia unei femei prin sensibilitatile lui cu sens unic. Exista o stiinta de a fi prezent langa o femeie fara a avea o disponibilitate mereu intentionata pentru a dovedi ceva. Un barbat bun e un barbat natural. Iar barbatii naturali nu au filtrele alterate.

Credit foto: Camabs

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...