Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
20 mart. 2011

Maniere, Bune Maniere si eu. In Adevarul

Daca este vreun loc pe Facebook care imi e drag, mai ales datorita interactiunilor de acolo, atunci locul asta este fara sa am vreun dubiu Bune Maniere. Am descoperit aici cativa oameni pe care nu as ezita sa ii intalnesc live si unde, inca de la aparitia paginii, acum 9 luni, simt confortul dialogului.

Ideea initiala a fost de a cita din codul de maniere si de a arhiva reactiile cu scopul de a ne reaminti care este comportamentul decent de care avem nevoie in relatiile cu ceilalti cat si cu noi insine, dar azi eu urmaresc mai mult sa (re)negociem definitia manierelor: ce spune codul clasic dar si ce putem aplica, ce mai e eficient si actual. Este si motivul pentru care imi doresc ca aceasta pagina sa fie locul de unde sa ne inspiram din pareri, exemple si argumente.

Cu atat mai mult, ma bucur ca prima mea interventie ca blogger intr-un material jurnalistic se leaga direct de pagina de Bune Maniere. Este vorba de articolul „Bune maniere in era digitala” aparut pe adevarul.ro, care aduna pareri si sfaturi de la Mihaela Berciu, consultant de imagine, Bogdana Butnar, online marketing strategist si Leonardo Radoiu, fondatorul unui cod al bunelor maniere pe internet:

Rolul serviciilor de telecomunicatii mobile este sa ne ajute sa raspundem urgentelor, nu sa ne lipeasca degetele de tastele device-urilor. Chiar daca vi se pare firesc sa va intrerupeti discutiile pentru a vorbi la telefon sau pentru a va verifica e-mailul, pentru ca la fel fac si cei din jur, regulile de buna purtare va contrazic. Cititi continuarea aici.

 

 

 

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...