Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
5 oct. 2011

Make it real!

Saptamana trecuta inainte de Drive, un film in care protagonistii au nefiresc de putine replici pentru un film de actiune, am vazut printre altele trailerul pentru Real Steel. Nu-i asa ca full screen pare ca steel gets real?:)

Aseara, am vazut si filmul in cadrul unui eveniment de avanpremiera, ocazie cu care a fost organizata si o scurta demonstratie de box. Live. De box live. Sau o demonstratie live. Cum vreti. Eu nu am mai urmarit niciodata un meci de box, nici macar unul for fun, fiindca nu-mi dau seama unde e frumusetea competitiei in incercarile de a-ti lovi adversarul cu pumnii. Nu asa-i in box?

Revenind la Real Steel am o serie de nedumeriri despre unul dintre protagonisti, un pusti de 11 ani (sau de 13?!). Iar intrebarile mele stau gramada la fel cum se aduna in inbox mailurile in prima parte a zilei:

– cate proteine contine un burritos daca dezgroapa si isi cara de unul singur un robot din noroi?
– ce ii invata pe copii la scoala in 2020 daca deja stie cu dezinvoltura sa repare circuite si sa isi puna pe picioare robotul?
– la ce face meditatie daca are in el flerul unui om de vanzari cu experienta?
– cate carti de psiholgie a reusit sa citeasca daca stie sa interpreteze semnalele echipei adverse dupa reactiile pe care le au acestia cand discuta in pauza unui meci pe viata si pe moarte cu roboti?
– de unde a invatat sa fie carismatic ca o mica vedeta cand ia microfonul pe ring si isi provoaca public adversarul?

A nu se intelege ca am ceva cu pustii isteti. Tipul chiar e simpatic. Stie prea multe si se descurca rusinos de bine comparativ cu alti adulti inflacarati dupa bani pe nume Ricky. Oare in 2020 chiar nu mai sunt deloc oua de ciocolata cu surprize si jucarii Lego sa ii tina pe copii distrati in sufragerie?

In rest filmul e emotionant. In cadrele cand intra in scena pustiul cu robotul lui in timp ce zeci de mii de oameni ii aclama mi s-a facut pielea de gaina (iar mie imi place genul horror si nu plang la filme; ai crede ca sunt rodata la emotii regizate :D). Pe langa faptul ca Hugh Jackman da bine, ideea de fond este eterna lupta dintre bine si rau, concretizata prin dueluri organizate profesioniste dintre roboti de otel pe  mize mari de bani. Deznodamantul e cu happy ending. In filmele americane the steel never stops!

Credit foto

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...