Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
23 mart. 2012

Job prin Social Media

Saptamana trecuta am dat un interviu pentru portalHR in care am povestit despre cum azi lucrez intr-o firma care m-a abordat pentru un job in urma unui anunt pe care l-am facut pe blog.

Asa cum am mentionat acolo, a fost mai degraba o alegere intuitiva: aceea de a ma folosi de propriul blog unde cu lejeritatea pe care nu o am in alte formule exprim lucruri despre mine. Eu sunt o fire a contrastelor, ceea ce ma ajuta uneori sa fac lucrurile la sentiment (sau ca la pariu), alteori sa le calculez cat pot de bine. In cazul de fata a tinut mai mult de feeling decat de research.

Pornind de la exemplul meu, zilele trecute cineva mi-a trimis un mail in care imi cerea un sfat despre cum si-ar putea gasi un job folosind o metoda similara. Sunt in faza in care si eu prind unele lucuri noi, pe altele le resping, pe unele incep sa le „anchetez” daca ma starnesc in vreun fel.

Imi este foarte clar ca ceea ce eu fac intuitiv si din placere (aceasta forma de interactiune pe retele) ar putea fi teoretizata intr-o metoda de lucru, iar aceasta la randul ei sa devina aplicabila pentru cazuri diferite de comunicare. Inainte de toate cred intr-un bun simt si o onestitate fata de propria persoana care, pe mine, ma obliga sa fac lucrurile in ritmul care mi-ar permite sa le inteleg, sa le asimilez, sa le aprofundez, indiferent de metodele care functioneaza.

De aceea, sfaturile mele sunt mai degraba concluzii contextuale extrase din incercari personale. Pentru a aplica metode cu sanse mari de reusita, un exemplu poate fi cel mult o sursa de inspiratie si incredere ca lucrurile pot functiona, dar nu si o garantie. Imi doresc insa, atat pentru mine cat si pentru cei care vad in incercarea mea de pe blog o posibilitate de testat pentru a-si gasi un job, sa intelegem ca facem lucrurile in masura in care suntem pregatiti pentru ele.

Cititi interviul si trageti concluziile daca experienta mea poate fi aplicata ca metoda.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...