Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
8 sept. 2012

Iubirea – concept din carti (2)

Acceptiuni moderne ale iubirii- concept: absoluta, febrila, arzatoare, prudenta, deliranta, eficace, pasionala, erotica, intimitate, dezvoltare personala.

Iubirea se gaseste in noi, dar poate fi o resursa neconstientizata si deci needucata (esti capabil sa iubesti dar nu stii cum…)

Gandurile noastre, modul de a actiona disciplinat si consecvent influenteaza ce emotii avem si ce simtim. Modul in care gandim, tot mentalul nostru, afecteaza modul in care simtim. Oamenii prudenti nu se lasa sedusi decat de cei pe care stiu ca ii pot seduce.

O dragoste frumoasa este un roman plin de rasturnari de situatie. Cand in relatie sunt create momente de indoiala si suspans, partenerul pasiv incepe sa daruiasca atentie.  Daca intre doi parteneri lucrurile nu se desfasoara asa cum doresc, nu e din cauza ca unul sau altul e defectuos, ci fiindca niciunul nu procedeaza cum trebuie.

Oamenii cred ca pot sa iubeasca numai atunci cand gasesc partenerul potrivit dar nu-l vor gasi niciodata pentru ca barbatul perfect sau femeia perfecta nu exista. Fiecare are un model al iubirii construit in mod cultural, nu suntem atat indragostiti de cineva, cat de ideea de a ne indragosti, de a trai iubirea. Nevoia ta de dragoste poate fi diferita de nevoia mea de dragoste si invers, adica dragostea are niste caracteristici diferite pentru fiecare in parte.

Intrebare:
– daca nu simtim iubirea nu e pentru ca gandim intr-un mod care nu ne avantajeaza?

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...