Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
27 oct. 2010

Fortat poate sa nu fie rau

In afara de cazul cand mi-am virusat singura blogul, azi, pentru prima data, blogul meu nu a vrut sa salveze un text (da, nu blogul ci WP, si de fapt nu s-a autosalvat). Desigur, azi revin si eu pe blog, tot pentru prima data in ultimele 7 zile.

Nu inteleg cum s-a intamplat dar cred are legatura cu perioada lipsita de soare si mult frig de toamna sau cu cele peste 150 de injectii ale mele (dintre care am facut de-abia 14, de fapt 16,  la prima sedinta :D). Despre injectii poate povestesc alta data, cand voi strange mai mult sens despre cum organismul traduce mesajele pe care i le trimitem prin subconstient in semne care sa ne avertizeze ca traim, actionam si gandim intr-un mod care nu ne e benefic.

Si pentru ca rescris textul nu mai ia forma initiala, pun mai jos direct temele discutate in ultima perioada pe Croquante Spoons:

Decat doua linguri: „Uneori decat doua linguri iti ia sa fii fericit. Decat!”
Raspuns de duminica la dedicatia femeilor aventuriere: „In social media suntem cu totii putin mai curajosi, putin mai exhibitionisti, mai voyeuristi.”
Ipoteza celor patru anotimpuri: „Credeti ca am mai avea acelasi cult al cozonacului daca am avea vara tot anul?”
Mister de smochina: „Smochina proaspata este o promisiune a carei implinire tine numai de imaginatia voastra.”
Smochina, prima iubire a omului: „De ce marul si nu smochina sta intre Adam si Eva?”

Pentru cine inca nu a aflat sau nu s-a lamurit, pe pagina de FB a Croquante Spoons (gasiti in notitele de acolo care e povestea numelui), discutam despre ce intelegem noi din mancare ca act social. Nu dam retete, nu promovam diete si nu scriem doar despre mancare ci despre tipare de a manca.

M-am aruncat in aceasta incercare de a gasi explicatii despre mancaruri si social impreuna cu Gianina, care e pasionata de perspective sociologice, psihologice si antropologice (eu cred ca a fost detectiv intr-o viata anterioara, mai ales pentru modalitatea ei naturala de a cauta intodeauna semnificatii si raspunsuri la intrebarea DE CE).

PS. Dupa cum e evident vizibil titlul nu are nici o legatura cu textul. Nu cu textul asta, dar doar titlul s-a salvat! 🙂

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...