Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
3 mart. 2010

Follow-up Lecturi Urbane si alte lucruri pentru Prima Data

De la inceputul acestei primaveri ma trezesc in fiecare zi de dimineata (bine ca primavara nu a inceput mai demult :P) din cauza datorita unor pasari graitoare care (cred ca) si-au facut cuib sub pervazul ferestrei mele. Si cum ele isi incep activitatea matinal, nu-mi ramane decat sa incep si eu ziua devreme in ciripitul/ ciocanitul dialogului lor pasaresc.

Cu toate acestea, nu am mai multe ore la dispozitie pentru blogging si inca nu scriu des 😛 (sau nu pe cat de des mi-as dori). Asa se face ca cele 3 „notabile” premiere ale acestei saptamani sunt relatate de-abia in aceasta seara noapte (seara era cand m-am apucat de scris :)) )

1. In Absintheria Sixtina

Luni, pe 1 Martie, am fost la #recitiri pentru #primadata. M-am intalnit cu oameni noi (a se citi pe care nu ii cunosteam personal): Vali Busuioc (aka Psihedelicul), Ligia Kesisian, Elena Ciric, Razvan Valceanu, Ileana Ghita ba chiar insusi Sorin Tudor si nu in cele din urma Dragos Butuzea. Au mai fost desigur si altii, dar singura metoda aritmetica pe care o folosesc ma ajuta sa retin putine persoane si doar in numar impar :))

Am ascultat si cvasi-comentat continuarea dialogului lui Mishu The Prince imaginat de Vali intre cativa martori si o statuie (evident statuia era doar ca punct de reper pentru detaliile pestrite, sententioase, balerinate sau acceptate cu o bucurie solara in jurul statuii). Am repetat efortul 😛 si pentru ideea-poezie Zoomorf citita alaturi de o istorioara despre Grisha, cel care visa sunete, ambele pregatite de Ligia.

2. Lecturi Urbane abandonate

Marti, 2 Martie, am avut prezenta 😛 pentru #primadata in acest an la intalnirea-fenomen subterana care sustine cititul ca obisnuinta personala in locurile publice (metrou, gen :PPP), alaturi de o multitudine de alte atitudini sanatoase: socializare urbana, stare de spirit pozitiva, largirea zonei de confort propriu, entuziasm, relaxare, zambete…

Tot pentru #primadata am abandonat cartile, calatorii si partenerii de lectura intr-un metrou din care am coborat spontan la mijlocul drumului 😀

3. Pe Matasari 17

La invitatia lui IulianV, aceeasi seara de marti a continuat dupa Lecturi Urbane cu un Rasfatz Party organizat in casa de pe Matasari 17, la care am ajuns printre primii (ca cine se da jos din metrou inainte de destinatie cade singur in ea :P). Printre fete frumos machiate cu parul impletit, demonstratii de machiaj, sesiune foto, costumatii, muzica si vin fiert i-am asculat pe Gabi Macovei, care a citit in premiera 3 poezii, Cristi Lupsa si Adrian Ciubotaru.

Alte relatari despre Lecturi/ Matasari gasiti la:
Anemaya
Marius Badragan
Andrei Lucu

Roxana
Vincent Vinyl
Ariel Constantinof
Apa de ploaie (care a venit pentru #primadata)
Dragos in chestii livresti
A.S.E.B.

Galerie foto:
Andrei Bogdan
Marius Matache (aici si aici)
Stelian Pavalache

Au mai fost pentru #primadata:
Didyana
aBogdan
chestiiurbane
the_Anne_Marie

Puteti afla totul (si chiar mai mult :P) despre proiectul Lecturi Urbane si editiile anterioare de pe platforma dedicata orasulciteste.ro

PS. Si tot pentru #primadata: primul articol la care pun o poza cu mine (ca dovada, desigur 🙂 ) si abuzez de linkuri (35).
PPS. Joi sunt pentru #primadata la adrev5. Voi aveti propuneri si pentru alte premiere? 🙂

Credit foto: Stelian Pavalache (mentionat mai sus)

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...